Firma » Biznes

Kolporter zostaje na dłużej w Śląskim Centrum Logistycznym

Dystrybutor prasy i artykułów FMCG przedłużył najem blisko 4 tys. mkw. powierzchni magazynowej oraz biurowo-socjalnej w Śląskim Centrum Logistycznym.

Firma Kolporter Sp. z o.o. SKA korzysta z oferty Biura Inwestycji Kapitałowych S.A. od 2007 r. Wynajmuje blisko 4 tys. mkw. powierzchni, z czego 3,5 tys. mkw. przeznaczone jest na cele magazynowe, a pozostałe na cele biurowo-socjalne.  Umowa została przedłużona na kolejny okres. „Jesteśmy bardzo zadowoleni z kontynuacji współpracy. Potwierdza to, że nasza oferta jest dobrze dopasowana do potrzeb i wymagań Klientów.” – podkreślił Mirosław Koszany, Prezes Biura Inwestycji Kapitałowych S.A.

Kolporter jest największym dystrybutorem prasy i jednym z największych dystrybutorów towarów FMCG w naszym kraju. Oferuje kompleksową obsługę punktów handlowych i sieci sprzedaży oraz świadczy usługi logistyczne i reklamowe.

Śląskie Centrum Logistyczne to kompleks budynków zlokalizowany na terenie Sosnowca w pobliżu drogi S1 Warszawa - Cieszyn. W odległości 4 km znajduje się skrzyżowanie drogi S1 z autostradą A4. Docelowo na Śląskie Centrum Logistyczne składać się będzie 6 obiektów o łącznej powierzchni ok. 65 tys. mkw., z tego gotowych i użytkowanych jest około 35 tys. mkw. BIK S.A. prowadzi negocjacje z potencjalnymi najemcami na pozostałe 30 tys., mkw. powierzchni magazynowej. Grunty są przygotowane do rozpoczęcia inwestycji w każdym momencie.

Biuro Inwestycji Kapitałowych S.A. zarządza obecnie trzema centrami logistycznymi: CL Kraków I, CL Kraków II i Śląskim Centrum Logistycznym. W ramach tych parków najemcy korzystają z ponad 50 tys. mkw. powierzchni magazynowych. W przygotowaniu jest rozpoczęcie budowy parku CL Kraków III o docelowej powierzchni magazynowej liczącej około 20 tys. mkw.

mskala@tauber.com.pl