Dom » Nieruchomość

Komfortowa rezydencja w cenie zwykłego domu

Kameralne osiedle Rezydencje Wilanów jest zlokalizowane w warszawskiej dzielnicy Wilanów nieopodal drogi prowadzącej z Warszawy do Konstancina. Prestiżowe domy są już oddane do użytkowania i gotowe do zamieszkania.

Rezydencje Wilanów to kameralny projekt osiemnastu rezydencji o prostej formie architektonicznej nawiązującej do modernizmu lat międzywojennych, którego przykłady można zaobserwować m.in. na Saskiej Kępie, Mokotowie, Żoliborzu i Bielanach.

Dzięki przemyślanemu zagospodarowaniu terenu osiedla całość sprawia wrażenie uporządkowanego kompleksu mieszkaniowego. Charakterystyczne dla projektów są duże przeszklenia umożliwiające doskonałe doświetlenie pomieszczeń, przestronne salony o powierzchni 50 m kw. oraz zimowe ogrody doskonale wkomponowane w lokalną przestrzeń.

W ofercie dostępne są dwukondygnacyjne domy (z poddaszem użytkowym) o powierzchniach od 249 do 390 m kw. położone na działkach o powierzchni od 336 do 600 m kw. Nabywca może wybrać spośród domów w zabudowie wolnostojącej, szeregowej i bliźniaczej. Sielankowy klimat osiedla dopełnia dokładnie dobrana kolorystyka domów, która podkreśla kamienne elementy elewacji i drewnianą stolarkę okienną. Osiedle jest ogrodzone i strzeżone poprzez system monitoringu i ochronę stacjonarną.

Otoczenie

Lokalizacja osiedla w pobliżu kameralnych osiedli o charakterze rezydencjalnym nadaje mu prestiżowego charakteru. - Okolice te są wybierane przez naszych celebrytów, ludzi mediów, polityki i osoby na wysokich stanowiskach w międzynarodowych korporacjach, dla których poza wysokim standardem ważny jest prestiż lokalizacji, a przede wszystkim kameralność osiedla pozwalająca na zachowanie bezpieczeństwa i prywatności, podkreśla Grzegorz Kędzierski, dyrektor sprzedaży w Metrohouse.

Nie bez znaczenia pozostaje usytuowanie osiedla w pobliżu ulicy Drewny (przedłużenie ul. Przyczółkowej obsługującej ruch z Warszawy w kierunku Konstancina). Bliskość tej arterii komunikacyjnej umożliwia szybki dojazd do Centrum stolicy (20 minut jazdy samochodem), a także Konstancina i Kabat (8 minut).

W pobliżu Rezydencji Wilanów znajduje się wiele charakterystycznych terenów atrakcyjnych krajobrazowo - np. Rezerwat Natoliński, Las Kabacki, Park Kultury i Ogród Botaniczny w Powsinie i historycznych tj. Pałac w Wilanowie. Infrastrukturę handlową, rekreacyjno-rozrywkową, oświatową i restauracyjną zapewnią obecne i powstające obiekty w ramach pobliskiego Miasteczka Wilanów.

Ceny

Wszyscy, którzy kojarzą zabudowę rezydencjalną z wysokimi cenami, mogą być mile zaskoczeni. Zaletą osiedla są ceny realnie skalkulowane do aktualnej sytuacji na rynku nieruchomości. Ceny ofert sprzedaży rozpoczynają się już od niewiele ponad 4 tys. zł za m kw. powierzchni domu. Przykładowo cena domu o powierzchni 240 m kw. z działką 378 m kw. wynosi zaledwie 1299 tys. zł. - W porównaniu do podobnych standardem inwestycji realizowanych w Warszawie i okolicach cena zachęca do zakupu, mówi Agata Łokaj, dyrektor w Metrohouse i dodaje, że znamienny dla inwestycji jest wyjątkowo dobra relacja ceny do jakości produktu.

Zdaniem Metrohouse:

Rezydencje Wilanów  to propozycja dla osób ceniących kameralną zabudowę, poszukujących równowagi pomiędzy pracą zawodową a życiem prywatnym. Inwestycja łączy wysoki standard wykończenia z prestiżową lokalizacją, sąsiedztwem i oryginalnym projektem architektonicznym. Bliskość terenów zielonych to nie tylko walory krajobrazowe, ale szansa na realizacje różnorodnych pasji sportowo-rekreacyjnych (np. jogging, rowery, jeździectwo). Łatwy i szybki dojazd do Centrum bez konieczności spędzania czasu w korkach jest dużym udogodnieniem dla aktywnych zawodowo mieszkańców.

Niewątpliwym atutem inwestycji jest fakt, że wszystkie domy są gotowe do wykończenia. W podjęciu decyzji o zakupie z pewnością pomoże spacer po osiedlu i wizyta w domu pokazowym. Inwestor jest przygotowany do podpisywania aktów notarialnych. To sprawia, że potencjalni nabywcy nie muszą obawiać się ryzyka inwestycji. Co równie ważne, do zakupu zachęca promocyjna cena.

Wyłączną sprzedaż Rezydencji Wilanów prowadzi sieć biur nieruchomości Metrohouse S.A. Przy zakupie nabywca nie ponosi kosztów prowizji pośrednika.

Plany osiedla, rzuty domów, cenniki, galerie zdjęć oraz wszelkie informacje o inwestycji znajdują się na www.rezydencjewilanow.pl

Metrohouse