Gospodarka » Żywność

Konfitura Babuni figowa – smak z charakterem

Konfitura Babuni figowa – smak z charakterem
Zobacz więcej zdjęć »
Dużo słodyczy, nieco kwaskowatej ironii, odrobina wyrafinowania – figowa Konfitura Babuni ma charakter! Warto się w niej rozsmakować.

Różne bywają babunie. Niektóre rumiane i okrąglutkie jak swojskie jabłko z przydomowego sadu. Inne szczupłe, dziarskie i odrobinę cierpkie jak wiśniowe drzewko. Jeszcze inne to filigranowe starsze panie uśmiechające się słodko, ale zawsze z pewnym dystansem, przypominające egzotyczny owoc. Łączy je jedno. Babunie kochają swoich bliskich i zawsze mają dla nich w zakamarku swojej kuchni coś pysznego. A znają się na przygotowywaniu pysznych smakołyków jak nikt.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Figowa Konfitura Babuni – nowość w ofercie Stovit – należy do szczególnych przysmaków. Elegancka zarówno w smaku, jak i w formie, przywodzi na myśl odświętny podwieczorek u babuni o srebrnych, starannie ufryzowanych loczkach. Takiej, która lubi wspominać czasy młodości, wytworne przyjęcia u przyjaciółki, hrabianki, i smak kolonialnych łakoci. Ale konfitura ta sprawdza się znakomicie nie tylko podana na porcelanowym spodku. Doskonale smakuje też w zwyklejszych okolicznościach – jako urozmaicenie kanapek, naleśników, czy nadzienie do ciasteczek. Jest uniwersalna i ponadczasowa, jak babcine przepisy.

 

Konfitura Babuni figowa

250 g

Cena: ok. 5 zł

 

Więcej na: stovit.com.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »