Technologie » Komputery

Konica Minolta bizhub 4020 zdobywa nagrodę BLI Summer Pick Award 2015

Konica Minolta Business Solutions Europe otrzymała od Buyers Laboratory LLC (BLI) nagrodę Summer Pick Award 2015. Wielofunkcyjne urządzenie A4 bizhub 4020 zostało uhonorowane w kategorii „Doskonałe urządzenie wielofunkcyjne dla małych i średnich firm.”

Warszawa, 28 wrzesień 2015r.

Kluczowymi czynnikami, które były brane pod uwagę to m.in. minimalny czas przestoju, ponadprzeciętna jakość wydruku oraz obsługa aplikacji druku mobilnego Konica Minolta PageScope Mobile.

Buyers Laboratory Inc. wyróżniło urządzenie Konica Minolta bizhub 4020 za prostotę, możliwość personalizacji paska narzędzi, a wraz z tym łatwe programowanie zadań. Dodatkowo podkreślona została rola panelu kontrolnego, którego nawigacja zbliżona jest do tabletu. A ponieważ skanowanie jest kluczowym elementem pracy, możliwość przesyłania dokumentów do kilku miejsc docelowych oraz tworzenie profili dla często wykorzystywanych ustawień, uznano za ogromną zaletę.

Konica Minolta bizhub 4020 został zaprojektowany z przeznaczeniem dla małych i średnich firm, stanowiąc idealne narzędzie do drukowania umów, skanowania kolorowych dokumentów, czy innych codziennych zadań. „Bizhub 4020 to proste w obsłudze urządzenie wielofunkcyjne, które gwarantuje niezawodność, jakość wydruku i bogaty pakiet funkcji. A jego największym atutem jest wartość jaką wnosi użytkownikom biznesowym” – powiedziała Marlene Orr, Starszy Analityk drukarek/MFP A4.

Buyers Laboratory Inc. (BLI) jest jednym z najważniejszych, niezależnych laboratoriów przeprowadzających testy urządzeń biurowych. Przyznaje wyróżnienia dwa razy w roku produktom, które uzyskały najlepsze wyniki pod względem niezawodności, łatwości obsługi, jakości druku, wydajności i ekonomiczności. Każdy produkt, który pozytywnie przechodzi testy laboratoryjne, zostaje polecony przez BLI, uzyskując rekomendację lub certyfikat niezawodności BLI. Z kolei najlepsze urządzenia zostają nominowane do nagrody Pick Award. Przeprowadzane testy trwałości BLI wyróżniają się w porównaniu z innymi systemami ocen produktów biurowych i stanowią kluczowy czynnik w podejmowaniu decyzji zakupowych przez osoby decyzyjne.

Więcej informacji na temat Konica Minolta bizhub 4020 znajduje się na stronie internetowej, tutaj>>

Więcej informacji o firmie Konica Minolta i produktach, kliknij tutaj>>

Informacje o firmie
Konica Minolta dostarcza kompleksowe rozwiązania i usługi, optymalizujące procesy biznesowe związane z drukowaniem, kopiowaniem i zarządzaniem dokumentami. Jest międzynarodowym producentem i dostawcą wielofunkcyjnych urządzeń peryferyjnych oraz cyfrowych systemów produkcyjnych monochromatycznych i kolorowych. Firma stale rozwija swoją ofertę, wyróżniając się innowacyjnością oferowanych produktów i usług w dziedzinie zarządzania i produkcji dokumentów.
Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o. wchodzi w skład grupy Konica Minolta,  Inc. z siedzibą w Japonii. W Polsce posiada 15 oddziałów sprzedażowo-serwisowych.

edyta.mazerska@konicaminolta.pl