Gospodarka » Żywność
Kotleciki z soczewicy z Pasteną – pastą z suszonych pomidorów z serem Corregio OLE!
Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· ½ szklanki czerwonej soczewicy
· 1 duża cebula
· 1 duża marchewka
· 1 łyżka sosu sojowego
· 1 jajko
· 1 ząbek czosnku
· 2 łyżki Pasteny suszonych pomidorów z serem Corregio Ole!
· 2 płaskie łyżki bułki tartej (plus do obtoczenia)
· Przyprawy: 1/2 łyżeczki słodkie papryki, 1/2 łyżeczki kurkumy, sól, pieprz
· 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
· olej
Jak przygotować?
Soczewicę przepłukujemy i zalewamy jedną szklanką osolonej wody. Gotujemy na małym ogniu przez ok.15 min., tak aby wchłonęła płyn i była miękka. Co jakiś czas mieszamy, aby nie przywarła do dna. W tym czasie cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni z posiekanym czosnkiem. Po chwili dodajemy, startą na dużych oczach, marchewkę. Dodajemy sos sojowy i smażymy, aż warzywa będą miękkie. Soczewicę przekładamy do miski. Dodajemy usmażone warzywa, jajko, przyprawy, posiekaną pietruszkę, Pastenę – pastę z suszonch pomidorów z serem Corregio OLE! i bułkę tartą. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż do zarumienienia obu stron –wierzch musi być mocno chrupiący.
Smacznego!
Więcej na: www.wole-ole.pl
Nadesłał:
Arni
|
Komentarze (0)