Gospodarka » Żywność
Krem z białych warzyw - inspiracje Vegeta Natur
Zobacz więcej zdjęć » |
W uzyskaniu wyjątkowego smaku dań, pomoże też Vegeta Natur. To szereg różnorodnych, wysokiej jakości przypraw przygotowanych przez ekspertów kulinarnych. Do zup najlepiej sprawdzą się kostki rosołowe Vegeta Natur, Vegeta Natur przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu oraz Vegeta Natur przyprawa uniwersalna. To innowacyjne produkty bez dodatku wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i konserwantów, które idealnie podkreślą smak różnorodnych potraw.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Poznaj ispiracje od Vegeta Natur!
Krem z białych warzyw
Składniki:
- kostki rosołowe Vegeta Natur - bulion warzywny
- 1 średniej wielości kalafior
- 2-3 ziemniaki
- ¼ selera
- jogurt naturalny lub śmietana
- sól i pieprz
- kiełki np. dyni / natka pietruszki
- opcjonalnie: plastry boczku bądź szynki parmeńskiej
Sposób przygotowania:
Myjemy i obieramy warzywa. Gotujemy je w 2 litrach wody. Dodajemy 2 kostki rosołowe bulionu warzywnego Vegeta Natur. Jak tylko warzywa zmiękną, wyjmujemy je z wody i blendujemy. Wywar powstały podczas gotowania warzyw przelewamy do zmiksowanej masy. Dodajemy jogurt naturalny lub śmietanę. Serwujemy posypane kiełkami dyni lub natką pietruszki. Fani mięs mogą przygotować chrupiące chipsy - wystarczy na kilka minut włożyć plastry boczku lub szynki parmeńskiej do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Jak tylko się zapieką, kładziemy je na krem warzywny.
Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.
Nadesłał:
RedNacz
|
Komentarze (0)