Rozrywka i wypoczynek » Sport

Kto zostanie królem podgórskich muraw?

Nadchodzący weekend przyniesie odpowiedź, kto zostanie zwycięzcą pierwszego podgórskiego mundialu. Na boisku przy Bonarce 21 i 22 czerwca zmierzą się ze sobą najlepsze drużyny młodych piłkarzy. Kibicować będzie im sam Jerzy Dudek.

Piłkarski turniej „Młode lwy”, organizowany przez Bonarkę oraz Garbarnię, wchodzi w decydującą fazę. Zakończyły się już kwalifikacje, które rozegrano na stadionie RKS Garbarnia. Wyłonione drużyny z roczników 2003 oraz 2004 okazały się bezkonkurencyjne i to one zagrają w wielkim finale. Czy ich snajperzy nie stracą nic ze swej skuteczności? Czy w zawodnikach dalej tkwi tyle samo zapału i ambicji walki? O tym należy przekonać się samemu. Na weekend przed Bonarką przy wejściu od strony biurowców staną dwa boiska, na których zmierzą się młodzi piłkarze. Ich zmaganiom przez weekend przyglądać się będzie sam Jerzy Dudek, specjalny gość bonarkowej imprezy. Cenne nagrody dla najlepszych ufundował sklep sportowy Martes.
Na pierwszym boisku rozgrywane będą mecze, na drugim – trenerzy z Garbarni poprowadzą szkółkę futbolową, zachęcając młodych klientów do odbycia takiego samego zestawu ćwiczeń z jakim zmagają się prawdziwi zawodnicy. Ci z gości, którzy najlepiej poradzą sobie z przyszykowanymi przeszkodami, mogą liczyć na zaproszenie do RKS Garbarnia. Czy podczas zbliżającego się weekendu uda się wyłonić nieoszlifowany jeszcze talent? Wszystko jest możliwe.
Poza oglądaniem piłkarskich zmagań, trwających w oba dni od 10.30 do 17.00, w Bonarce przewidziano jeszcze moc innych atrakcji. Siemacha Spot zapewni w niedzielę artystyczne występy. Zagrają wychowankowie Siemachy, prezentując bogaty repertuar, a klienci staną przed szansą zaśpiewania w karaoke.
Wisienką na torcie jest wystawa poświęcona dziejom RKS Garbarnia – drużynie z naprawdę bogatą historią, obfitującą w takie wydarzenia jak mistrzostwo Polski, puchar Ministra Spraw Zagranicznych czy też egzaminowanie olimpijskiej kadry piłkarzy. Wystawa potrwa do 30 czerwca.
Patronem medialnym wydarzenia jest Radio KRK FM oraz Dziennik Polski.

bezstronny22