Kultura, sztuka » Kultura

KUCHNIA+ NA FESTIWALU DOBREGO SMAKU

Film „Jiro śni o sushi”, który swoją premierę miał na zeszłorocznym kuchnia+ food film fest, zostanie zaprezentowany na „Festiwalu Dobrego Smaku”. kuchnia+ z kamerą programu „Kogel-mogel” odwiedzi festiwal, nad którym objęła patronat medialny.

Impreza odbędzie się 24-27 maja w Łodzi i będzie poświęcona sztuce gotowania.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Najciekawsze momenty festiwalu zostaną zarejestrowane przez kamery kuchni+ i pokazane na antenie stacji w programie „Kogel-mogel” już 31 maja. W tym samym dniu ruszy konkurs internetowy, w którym nagrodą będą bilety na pokazy kinowe „Jiro śni o sushi”.

Jiro śni o sushi” to film o znakomitym, 85-letnim kucharzu Jiro Ono, który opanował do perfekcji sztukę robienia sushi. Jego restauracja Sukiyabashi to niekwestionowany fenomen w Tokio. Mimo, iż znajduje się w podziemiach biurowca i posiada tylko dziesięć miejsc siedzących, otrzymała prestiżowe 3 gwiazdki Michelin, a Jiro stał się najstarszym trzygwiazdkowym szefem kuchni na świecie. „Jiro śni o sushi” to opowieść o pasji, ambicji, ciężkiej pracy, która gwarantuje sukces w kulinarnym świecie, ale także o skomplikowanych stosunkach między ojcem perfekcjonistą i jego synami.

Festiwal Dobrego Smaku to okazja do odwiedzenia restauracji i kawiarni przy ulicy Piotrkowskiej w Łodzi, gdzie będą serwowane dania konkursowe. W tym roku motywem przewodnim konkursu na danie festiwalowe będzie "Tradycja i sezonowość". Potrawy zgłoszone przez szefów kuchni do konkursu będą oferowane w restauracjach w cenie 10 zł. Po obiedzie będzie można wybrać się do kawiarni na konkursowy, sezonowy deser podany wraz z kawą w cenie 7 zł.

kuchnia+ to pierwszy i jedyny w Polsce kanał kulinarny. W programie nadawanym 24 godziny na dobę w jakości HD stacja prezentuje najlepsze światowe programy takich gwiazd, jak Jamie Oliver, Anthony Bourdain czy Martha Stewart, a także własne produkcje z udziałem polskich sław gastronomii: „Jakubiak w sezonie”, „Adam w sieci: patenty i triki”, „Po-smak świata”. Od 2009 roku stacja organizuje przegląd filmów kulinarnych kuchnia+ food film fest. Tuż po starcie kanał został uznany za Debiut Roku przez Polską Izbę Komunikacji Elektronicznej, a w 2007 roku uhonorowany Kulinarnym Oskarem w kategorii Program Telewizyjny. kuchnia+ jest dostępna - spośród platform cyfrowych - wyłącznie w CYFRZE+ oraz w najlepszych sieciach kablowych w całej Polsce. Łączny zasięg stacji to 3,2 mln gospodarstw domowych. Producentem i nadawcą kuchni+ jest spółka CANAL+ Cyfrowy, operator platformy CYFRA+ i nadawca kanałów telewizyjnych HD: ale kino+, PLANETE+, kuchnia+, DOMO+. MiniMini+, teleTOON+/HYPER+, Więcej informacji na www.kuchniaplus.pl oraz http://www.facebook.com/KUCHNIAplus



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

kuchnia+

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »