Gospodarka » Żywność

Kuchnia o smaku chilli i kardamonu

Kuchnia o smaku chilli i kardamonu
Zobacz więcej zdjęć »
Indie, obszar o gorącym klimacie i najostrzejszych przyprawach na świecie, charakteryzuje pełne pasji podejście do kulinariów. Amatorów orientalnego smaku, z pewnością zainteresuje skrawek tego bogatego pod względem kultury kraju, ukryty w słoiczku Sosu Kieleckiego Curry

produkowanego w Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:


Ogromny wpływ na niepowtarzalny charakter kuchni indyjskiej, wywarła religia tego regionu. Pokarm, stanowiący dar nieba, wymagał niezwykłej precyzji już na etapie samego przygotowania. Co za tym idzie, niezależnie od pozycji społecznej, posiłek przypominał prawdziwy ceremoniał. W tym kontekście nie sposób pominąć tematu przypraw, mających ogromny wpływ na smak tradycyjnych - dla tego obszaru kulturowego - potraw. I właśnie wspomnianą kompozycję pikantnych przypraw odnajdziemy w Sosie Kieleckim Curry. Mieszanka ziół tworzących tytułowe curry składa się m.in. z: kurkumy, kozieradki, kolendry, gałki muszkatołowej, pieprzu czarnego, chili, czosnku, goździków, kminu rzymskiego, cynamonu, imbiru oraz soli.

Niezależnie od tego czy mieliśmy już okazję gościć w Indiach czy tak wyprawa dopiero przed nami, warto już teraz spróbować nowych potraw. Odkryją one nieznane dotąd bogactwo smaków. Sos Kielecki Curry nawet znanym rodzimym potrawom nada unikalny, orientalny charakter.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Publicon

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »