Gospodarka » Żywność

Kuchnia pełna smaku z Podravką

Ekspresowy krem pomidorowy z domowym pesto, wegetariańskie burgery z grzybów czy saltimbocca z indykiem... To tylko kilka spośród wielu doskonałych przepisów znajdujących się w kulinarnym e-booku, który przygotowała firma Podravka wraz ze swoją ambasadorką – Kingą Paruzel.

-book zatytułowany „Kuchnia pełna smaku” to propozycja dla kulinarnych pasjonatów i zwolenników treści zapisanych w formie elektronicznej. Wśród kilkunastu przepisów autorstwa Kingi Paruzel, w których wykorzystywane są produkty firmy Podravka, każdy może znaleźć coś dla siebie. Dania wegetariańskie, mięsne, delikatne przekąski czy zupy. Ta multimedialna książka kucharska będzie doskonałym przewodnikiem dla amatorów gotowania oraz sprosta oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających sympatyków sztuki kulinarnej.

E-book „Kuchnia pełna smaku” to również pozycja dla tych, dla których oprócz doskonałego smaku liczy się sposób podania i estetyka dania. Ten zbiór przepisów zawierających sposób przygotowania wyśmienitych potraw, wyróżnia się pięknymi fotografiami autorstwa Kingi Paruzel, która ukończyła łódzką Akademię Sztuk Pięknych na kierunku Design Food.

To nie przypadek, że ambasadorką firmy została właśnie Kinga Paruzel. Finalistka I polskiej edycji programu MasterChef jest pasjonatką zdrowej kuchni, a do przygotowania swoich potraw wykorzystuje jedynie składniki najwyższej jakości. Dlatego też w przepisach znajdujących się w „Kuchni pełnej smaku”, użyte zostały produkty z portfolio firmy Podravka. Szczególnie istotnym składnikiem większości z potraw są przyprawy z linii Vegeta Natur W Smak, powstałych w odpowiedzi na coraz większą świadomość i zapotrzebowanie konsumentów na zdrową i naturalną żywność. Ta mieszanka specjalnie wyselekcjonowanych warzyw wydobędzie bogaty i całkowicie naturalny smak mięsa, ryby, makaronu, ryżu, dań ziemniaczanych oraz wielu innych potraw. Wśród wykorzystanych w przepisach składników wykorzystane zostały również inne produkty z bogatego portfolio firmy, takie jak tradycyjna Vegeta czy pasta warzywna Ajvar oraz makarony, ryże i pomidory.

Link to e-booka: http://issuu.com/podravka/docs/vegeta__kuchnia_smaku

WalkPR