Gospodarka » Żywność

Kuchnia południa Europy – Suszone pomidory z pieprzem marynowanym OLE!

Kuchnia południa Europy  – Suszone pomidory z pieprzem marynowanym OLE!
Zobacz więcej zdjęć »
Kuchnia południa Europy – Suszone pomidory z pieprzem marynowanym OLE!

Smak słodkich pomidorów wzbogacony aromatem bazylii i oregano połączono z nutką
pikanterii – marynowanym pieprzem. Zdobądź się na odwagę i wyrusz w nieznaną przygodę
z Suszonymi pomidorami z pieprzem marynowanym OLE!. Odwaga, różnorodność, ciekawość
– to wszystko będzie potrzebne, aby kulinarna wyprawa okazała się sukcesem.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Niebanalność i ciekawe połączenia to jest to czego potrzebujesz. OLE! dba o różnorodność oferując między innymi Suszone pomidory z marynowanym pieprzem. Słodycz pomidorów i ostrość pieprzu to połączenie, które nie pozwoli o sobie zapomnieć. Doskonałe jako dodatek do sałatek, dań mięsnych i ryb. Świetny partner imprezowych koreczków czy tortilli. Eksplozja smaku
na wyciągnięcie ręki. Daj się uwieść finezji i postaw na odrobine przyjemności.
OLE! Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami – śródziemnomorski charakter smaku.

Poznaj kwintesencję sztuki kulinarnej w stylu OLE! Odkryj świat inspiracji i świetnych przepisów
w
PRZEPISNIKU OLE! – https://bit.ly/340w1iQ



Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________________

Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!

Pojemność: 305 ml

Cena: około 13 złotych

 

PRZEPIS:

Jaglane kotleciki z Suszonymi pomidorami z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!

Składniki:

200g kaszy jaglanej
• ½ słoika Suszonych pomidorów z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!
• 1 szklanka pestek słonecznika i dyni
• mały pęczek natki pietruszki
• 1 cebula
• 1 łyżeczka ostrej papryki
• ½ łyżeczki cynamonu
• sól, pieprz

Pestki słoneczka oraz dyni mielimy (np. w młynku do kawy). Cebulę siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Kaszę płuczemy kilka razy, zalewamy 2 szklankami wrzątku, solimy i gotujemy aż do czasu wchłonięcia wody (ok.15-20 minut).

Ugotowaną kaszę łączymy ze zmielonymi pestkami, suszonymi pomidorami i posiekaną oraz zarumienioną cebulą. Doprawiamy ziołami oraz przyprawami.

Wszystko dokładnie łączymy i zwilżonymi dłońmi formujemy klopsiki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Kotleciki możemy także usmażyć na oleju.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »