Zdrowie » Ciało
Kuchnia roślinna zapowiada wiosnę w Empiku w Bonarce
Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te pytania Marta Dymek udzieli odpowiedzi w najbliższy piątek w Bonarce. Prowadząca apetyczną „Jadłonomię”, jeden z najpopularniejszych kulinarnych blogów w polskim Internecie, teraz nasze zmysły nakarmi swoją nową książką pt. „Jadłonomia, kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan”
Warzywa i owoce nigdy nie wyglądały tak kusząco. Książka wydana przez wydawnictwo „Dwie Siostry”, słynące z zapierającej dech w piersiach oprawy graficznej, z niejednego mięsożercy zrobi zaprzysięgłego jarosza. Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. To na pewno pozycja obowiązkowa dla wszystkich roślinożercców, ale także dla tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
Spotkanie z Martą Dymek autorką książki pt. „Jadłonomia, kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan” już 6 marca, w piątek o godz. 18 w Empiku w Bonarce.
Empik rozbudza wiosenny apetyt na wydarzenia. Już 12 marca kolejne spotkanie, tym razem z muzykami z zespołu Happysad.
BONARKA CITY CENTER
Bonarka City Center to wielofunkcyjne centrum miejskie, powstałe na obszarze około 19 ha poprzemysłowych terenów dawnych zakładów chemicznych w krakowskiej dzielnicy Podgórze. Na obszarze 91 tys. m2 powierzchni użytkowej znajduje się 230 punktów handlowo-usługowych i restauracji w tym: Auchan, Leroy Merlin, Media Expert oraz największy w Polsce multipleks kinowy Cinema City. Na Klientów Centrum czeka bezpłatny parking na 3200 samochodów. Ponadto, na terenie Bonarka City Center znajduje się jeden z pierwszych na świecie ośrodków edukacyjno-wychowawczych w centrum handlowym: „Siemacha Spot” o powierzchni całkowitej 700 m2. W jego skład wchodzą m.in.: wielofunkcyjne sale edukacyjne, muzyczne, multimedialne oraz pokój konferencyjny.
		Nadesłał:
            bezstronny22 
	 | 
	
						Rozszerzanie diety niemowląt – o czym warto pamiętać			
						NOWOŚĆ! Proszki i grysy z owoców i warzyw liofilizowanych KRESTO – naturalny kolor w Twojej kuchni			
						Domowy kisiel żurawinowy z malinami			
						Tenda Polska wprowadziła nowy Mesh Wi-Fi 7 i nową akcję cashbackową			
						Czy Polacy uprawiają jeszcze „grobing” i jaki wpływ ma na nas Dzień Wszystkich Świętych			
Komentarze (0)