Firma » Biznes

Kuehne + Nagel będzie zarządzać dystrybucją Corning Life Sciences

Corning Incorporated wybrał Kuehne + Nagel do zarządzania wymogami dystrybucji dla biznesu Corning Life Sciences na rynku Azji i Pacyfiku.

Zgodnie z umową, Kuehne + Nagel będzie obsługiwać logistykę dla klientów Corning z nowego centrum dystrybucji w Szanghaju, znajdującego się  w strefie wolnego handlu w Yangshan. Usługi Kuehne + Nagel będą obejmować konsolidację międzykontynentalnych przesyłek frachtu morskiego z globalnych lokalizacji Corning Life Sciences, magazynowanie, kompletację dostaw i dystrybucję produktów na rynek Azji i Pacyfiku. Ustalanie działania na terenie strefy wolnego handlu w Szanghaju pozwoli na bardziej skuteczną i efektywną kosztowo obsługę.

"Jesteśmy bardzo zadowoleni, że będziemy współpracować z Kuehne + Nagel przy organizowaniu nowego centrum dystrybucji, gdyż potwierdza to nasze zaangażowanie na rzecz klientów w Azji i przyszłości tutejszego rynku badań" – powiedział Doug Lohse, regionalny dyrektor generalny, Corning Life Sciences w Azji.

"Ta inwestycja zwiększa zdolność do skutecznego wprowadzania produktów i najnowocześniejszych rozwiązań w regionie. Jako światowy lider rozwiązań dla badaczy w dziedzinie nauki, technologia Corning odgrywa kluczową rolę w umożliwianiu klientom dokonywania i dostarczania przełomowych odkryć."

"Jesteśmybardzo zadowoleni z nawiązania tego partnerstwa wspierającego dalszy rozwoju Corning Life Sciences w Azji" – powiedział Wong Siew Loong przewodniczący, Kuehne + Nagel w Północnej Azji.

"W nowym centrum dystrybucyjnym w Yangshan, w Szanghaju, wykorzystywane jest nasze doświadczenie w dystrybucji rozwiązań łańcucha dostaw. Liczymy  na budowanie długoterminowych relacji z Corning Life Sciences ".

O Kuehne + Nagel

Grupa Kuehne + Nagel zatrudnia ponad 64 000 pracowników w ponad 1000 lokalizacjach i w ponad 100 krajach, dzięki czemu jest jednym z wiodących przedsiębiorstw logistycznych na świecie. Swoją ugruntowaną pozycję na rynku zawdzięcza działalności związanej z frachtem morskim, lotniczym, logistyką kontraktową, a także działalności lądowej, przy czym wyraźnie skupia się na zapewnieniu zintegrowanych informatycznych rozwiązań logistycznych. Więcej informacji na stronie: www.kuehne-nagel.com

Kuehne + Nagel