Gospodarka » Żywność

Kulinarna podróż do Włoch

Kulinarna podróż do Włoch
Zobacz więcej zdjęć »
Kuchnia Półwyspu Apenińskiego zachwyca smakoszy z całego świata. Dzięki pomidorowym sosom Podravki przygotowanie włoskich potraw stanie się proste i przyjemne.

Dojrzewające w słońcu warzywa, świeże przyprawy, szlachetna oliwa z oliwek, wyśmienite sery, a do tego lampka wybornego wina… Kuchnia włoska kusi bogactwem smaków i różnorodnością potraw. Niemal każdy z 20 regionów kraju szczyci się własnymi, charakterystycznymi dla niego specjałami, takimi jak lasagne, spaghetti, cannelloni czy zuppa alla Toscana. Tym, co łączy włoskie dania, jest wyrazisty smak oraz wysoka jakość składników. Ponieważ kuchnia Półwyspu Apenińskiego opiera się na warzywach i ziołach, uznawana jest za jedną z najzdrowszych na świecie.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Większość włoskich potraw możemy z łatwością przygotować w swojej kuchni. Najpopularniejszy składnik dań śródziemnomorskich to pomidory. Najlepsze są oczywiście te świeże i dojrzewające w słońcu. Wraz z nadejściem jesieni, kiedy znikają ze sklepów, z powodzeniem możemy zastąpić je wyśmienitymi sosami pomidorowymi Podravki. Do dań rodem z Italii świetnie pasować będą: Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano oraz Toskański sos pomidorowy z czosnkiem i pietruszką. 

Cechą wyróżniającą sosy Podravki jest ich skład – aż 93% w przypadku sosu toskańskiego i 96% w przypadku sosu włoskiego stanowią świeże pomidory! Oprócz nich oba sosy zawierają także oliwę z oliwek, cebulę oraz czosnek. Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano dodatkowo wzbogacono odrobiną chilli. Sosy Podravki, podobnie jak pozostałe produkty pomidorowe firmy, powstały z naturalnych składników i nie zawierają konserwantów. Są bogatym źródłem błonnika, potasu, ß-karotenu, witamin C i E, oraz likopenu, który jest naturalnym antyoksydantem, chroniącym nas przed chorobami układu krwionośnego. 

Zarówno Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano jak i Toskański sos pomidorowy z czosnkiem i pietruszką powstały na bazie pomidorów drobno krojonych, dzięki czemu z łatwością przygotujemy popularne sosy do makaronu, ulubionej pizzy, lasagne, a także tradycyjną włoską zupę minestrone oraz szybkie przystawki, np. la pauzella – chleb maczany w sosie pomidorowym z dodatkiem cebuli oraz ziół. Sosy Podravki doskonale sprawdzą się także jako dip, zimny dodatek do grillowanego mięsa czy opiekanego pieczywa.

Włoski sos pomidorowy oraz Toskański sos pomidorowy z dodatkami od firmy Podravka oferowane są w wygodnych 500g kartonikach Tetra Pak z łatwym otwarciem, w cenie ok. 5,90 zł/opakowanie. Oba produkty są dostępne w sklepach detalicznych na terenie całego kraju.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »