Gospodarka » Żywność
Kulinarna wyprawa do Prowansji z d’aucy
Zobacz więcej zdjęć » |
Kuchnia południowej Francji słynie z naturalności potraw. Bazuje ona na owocach morza, rybach, ogromnej ilości świeżych warzyw oraz oliwie z oliwek. Dużą rolę w menu mieszkańców Prowansji odgrywają także aromatyczne zioła, takie jak rozmaryn, bazylia, tymianek czy kolendra.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Do najpopularniejszych dań regionu należy zaliczyć legendarne ratatouille (gulasz z duszonych warzyw), aromatyczną soupe au pistou (zupa pomidorowo-fasolowa z bazylią) oraz popularną na całym świecie lekką sałatkę nicejską.
Z myślą o amatorach smaków słonecznej Prowansji firma d'aucy przygotowała wyjątkową propozycję - Warzywa na patelnię Nicea. Jest to starannie dobrana kompozycja słodkiej cukinii, kruchej fasolki szparagowej płaskostrąkowej, soczystej czerwonej papryki oraz zielonego kalafiora Romanesco. Wyjątkowy smak mieszanki podkreślają plasterki delikatnej marchwi, krucha cebula oraz ziarenka złocistej kukurydzy. Dzięki temu, że wszystkie warzywa zostały zamrożone bezpośrednio po zbiorach, zachowały swój niepowtarzalny aromat oraz walory odżywcze.
Warzywa na patelnię Nicea są wyjątkowo proste w przygotowaniu. Wystarczy podsmażyć je na niewielkiej ilości tłuszczu lub udusić w garnku, dodając ulubione przyprawy oraz zioła. Mieszanka polecana jest zarówno jako samodzielna, lekka i pożywna potrawa, jak i dodatek do wielu dań obiadowych. Doskonale smakuje z kawałeczkami grillowanego kurczaka, pieczonymi rybami oraz wieprzowiną. Warzywa na patelnię Nicea można także z powodzeniem wykorzystać do przygotowania pysznego, uwielbianego w południowej Francji ratatouille.
Warzywa na patelnię Nicea d'aucy dostępne są w sklepach detalicznych oraz supermarketach na terenie całego kraju. Odnajdziemy je w wygodnych opakowaniach z perforacją o gramaturze 450g w cenie ok. 3,80 zł/ szt.
Komentarze (0)