Dom » Wnętrza

L'Art de la cuisine Martell 2014 na talerzach Villeroy & Boch

W dniach 28 lutego – 2 marca br. firma Pernod Ricard Polska wraz z marką Martell i Grupą hotelową ANDERS zorganizowały konkursu „L'Art de la cuisine Martell”. Przestrzenią wydarzenia był dziedziniec hotelu ZAMEK RYN**** a jego wnętrze zajaśniało bielą porcelany Villeroy & Boch.

 „L'Art de la cuisine Martell” to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju. Zadaniem jego uczestników jest przyrządzenie potraw, których bukiet smakowy będzie komponował się z koniakiem i które zrealizują temat edycji – w 2014 r. była nim kaczka barbarie. Każda z dwuosobowych ekip musiała przygotować danie główne dla 12 osób i podać je na porcelanie specjalnie dedykowanej kanałowi HoReCa. Podobnie jak w poprzednich latach partnerem konkursu jest firma

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Villeroy & Boch.

Oprawa jest ważna! – w tej kwestii zgodni byli zarówno reprezentanci JURY DEGUSTACYJNEGO, w którego skład wchodzą gwiazdy estrady i ekranu, jak i zespół JURY TECHNICZNEGO, złożony z  autorytetów sztuki kulinarnej w Polsce. Ci drudzy, oprócz smaku, punktowali sposób przyrządzenia oraz podawania konkursowych potraw. Charakter kulinarnych dzieł sztuki oddawała porcelana Affinity Villeroy & Boch, wybrana specjalnie dla „L'Art de la cuisine Martell”. O wszechstronności linii świadczy m.in zróżnicowana forma wybranych talerzy – maksymalnie uproszczona w płaskiej wersji bez rantów oraz eksperymentalna w modelu z trzema wnękami, który zdaniem jury wymuszał wieloelementowość kompozycji dania.

 

Obecność Villeroy & Boch na konkursie jest już tradycją – w tym roku po raz trzeci produkty marki spotkały się z uznaniem uczestników i jurorów. Dział „Hotel i Restauracja“ współpracuje z partnerami w ponad 120 krajach. W Polsce m.in. z toruńskim Copernicus Hotel, którego drużyna – Bartłomiej Witkowski i Kamil Werewka – zajęła II miejsce i otrzymała nominację do Kulinarnego Pucharu Polski. Zwycięzcami Martell 2014 zostali Daniel Olas – Hotel Zdrojowy ProVita Kołobrzeg i Dawid Szkudlarek. Gratulujemy!



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

konkretpr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »