Firma » Biznes

Laboratorium Druku 3D

W Gliwicach otwarto jedną z najnowocześniejszych na Śląsku drukarnię 3D. Laboratorium Druku 3D mieści się w budynku "Technopark Gliwice" położonym w pobliżu Politechniki Śląskiej. Kilkadziesiąt zaawansowanych drukarek 3D drukujących w różnych technologiach i wykwalifikowana kadra to jego atuty.

Laboratorium Druku 3D świadczy usługi w zakresie druku 3D w szerokim zakresie popularnych technologii takich jak: FDM, SLA,PolyJet. Oferta obejmuje druk:

• prototypów
  • makiet
  • modeli 3D
  • zamienników części
  • spersonalizowanych produktów
  • gadżetów reklamowych

Wydruki realizowane są na precyzyjnych drukarkach przemysłowych zapewniających szybką realizację zamówień przy zachowaniu wysokiej dokładności wymiarowej. Maksymalna wielkość wydruku może wynosic do 254 mm w każdej osi. Park maszynowy składa się między innymi z:

• Formlabs Form 3
  • Stratasys Objet30 Prime i F170
  • 3DGence ONE
  • Zortrax M200 plus
Aby skorzystać z usług Laboratorium Druku 3D należy przesłać projekt aby otrzymac wycenę. Cena druku zależna jest od wybranej technologii i materiału wykorzystanego do wydruku. Po akceptacji wyceny i uzgodnieniu terminu zamówienia przekazane są do realizacji. Gotowe wydruki można odebrać osobiście lub skorzystać z opcji wysyłki.

Dodatkowe usługi oferowane przez inżynierów pracujących w laboratorium to projektowanie i modelowanie 3D na podstawie rysunku lub szkicu oraz tworzenie wizualizacji produktów.

Zamówienia można składać na stronie: https://laboratoriumdruku3d.pl/

Laboratorium Druku 3D