Gospodarka » Żywność
Lato pełną... zimną, mleczną pianką w Costa Coffee
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Króluje zimna, mleczna pianka, która wieńczy klasyczne napoje kawowe, jak również orzeźwiające Cold Brew. Banoffee Frostino, Mango Delight czy truskawkowe Cold Brew podbiją serca tych, którzy uwielbiają owocowe, sezonowe połączenia. W nowej, letniej ofercie Costa Coffee rządzą subtelne i pobudzające smaki!
Zimna mleczna pianka!
Klasyki Costa Coffee tego lata polecają się na zimno. Cappuccino i Flat White, które odkryjemy w nowej, aksamitnej odsłonie, są podawane z puszystą, delikatną, zimną mleczną pianką o jogurtowej konsystencji. Prawdziwe, kawowe orzeźwienie zapewnią trzy smaki niskokalorycznego Cold Brew, które dzięki 20 - godzinnemu procesowi macerowania w zimnej wodzie pozbawione są goryczki i kwaskowatości, przez co zyskują niepowtarzalną subtelność smaku. W letnim menu znajdziemy klasyczne Cold Brew w wersji bez mleka oraz w opcji z zimną, mleczną pianką. Natomiast pyszne Cold Brew truskawkowe serwowane jest z posypką z liofilizowanych truskawek oraz z puree z tych słodkich owoców.
Kawowy szczyt przyjemności!
W Costa Coffee kawę zostawiamy sobie na… deser. Kultowe Frostino przyrządzane jest na bazie legendarnej mieszanki Mocha Italia i podawane w dwóch zaskakujących wersjach. Banoffee Frostino urzeka bananowo – karmelowym połączeniem smaków. Dla fanów czekolady i orzechów proponujemy Złoty Orzech Frostino z posypką o smaku truflowym. Egzotyczne i subtelne doznania zapewni Kokosowe Latte z lodami śmietankowymi, które przygotowywane jest na bazie napoju kokosowo – sojowego. Owocowe orzeźwienie odnajdziemy w Mango Delight, schłodzonym gęstym napoju na bazie nektaru z mango. Mus cytrynowo – limonkowy, biała polewa, biszkoptowo – migdałowy spód, galaretka z dodatkiem jagód – brzmi jak przepis na doskonały, wakacyjny deser - ciasto Cytrynove. Podawane na zimno pobije tego lata podniebienia owocowymi nutami i lekką konsystencją.
Lato w Costa Coffee upływa na zimnej, mlecznej kawowej fali!
Biuro prasowe Costa Coffee:
Julia Walczak-Borowiec
Garden of Words
j.walczak@gardenofwords.pl
tel. +48 512 315 629
O COSTA COFFEE POLSKA:
Costa Coffee jest obecna w Polsce od 2012 roku i obecnie jest największą siecią kawiarni w naszym kraju. Prowadzi ponad 150 kawiarni oraz 350 kawomatów Costa Express, które znajdują się na stacjach Shell i w wybranych punktach Carrefour Express. Lokale Costa Coffee usytuowane są najczęściej przy tzw. high-streetach oraz centrach handlowych w dużych i średnich miastach. Sieć prowadzi dynamiczną ekspansję i systematycznie otwiera nowe lokale w miastach, w których do tej pory nie była obecna.
Historia Costa Coffee sięga 1971 roku, gdy pochodzący z Włoch bracia Sergio i Bruno Costa założyli pierwszą kawiarnię w Londynie, w której kawa przyrządzana była na bazie ziaren niepowtarzalnej, autorskiej mieszanki Mocha Italia. Tym samym rozpoczęli działalność w Wielkiej Brytanii pod nazwą Costa.
Costa Coffee jako jedyna sieć kawiarni na świecie posiada własną palarnię kawy, która znajduje się w Londynie. Ziarna kaw wypalane są tam metodą wolnego palenia, przez co wydobyty aromat jest pełniejszy, a smak głębszy. Warto podkreślić, że kryteria Costa Coffee są wyjątkowo wymagające, ponieważ jedynie 1% kawy wyprodukowanej
na świecie spełnia warunki, by znaleźć się w mieszance ziaren Mocha Italia. Wykorzystywane ziarna w 100% pochodzą z plantacji posiadających Rainforest Alliance Certifed™, które wspierają ochronę lasów deszczowych.
W kawiarniach Costa Coffee proces przygotowywania kawy jest zatem w pełni kontrolowany –
od pozyskania ziaren, przez ich kompozycję i proces wolnego wypalania, aż po przygotowywanie kawy przez wyszkolonych baristów. Costa Cofffee gwarantuje najwyższej jakości kawę, bogate, różnorodne menu oraz profesjonalną obsługę. W ofercie znajdziemy zestawy śniadaniowe, desery, ciasta oraz sezonowe kawy. Menu kawiarni jest stale rozszerzane i modyfikowane tak, by spełniać oczekiwania najbardziej wymagających gości.
Nadesłał:
k.gasior@gardenofwords.pl
|
Komentarze (0)