Dom » Wnętrza

Łazienka w kamienicy z mocnym akcentem

Właściciele mieszkań i apartamentów w kamienicach mają nie lada problem z zagospodarowaniem wysokich ścian w pomieszczeniach. O tyle, o ile salon czy sypialnię można przyozdobić obrazami czy nastrojowymi kinkietami – w łazience dobór elementów dekoracyjnych stanowi problem.

Jednym z rozwiązań jest ekspozycja długiego panelu prysznicowego. Nie tylko zagospodaruje wysoką ścianę, ale też stworzy nastrój domowego SPA.

Dla fanów mocnych akcentów firma Kuchinox wprowadziła designerski, aluminiowy panel prysznicowy Red. Jak sama nazwa wskazuje wyróżnia go diabelski, nasycony czerwony kolor, który świetnie sprawdzi się w łazienkach potrzebujących odrobiny szaleństwa przy dość spokojnej stonowanej aranżacji. Jest to obecnie jeden z najdłuższych paneli prysznicowych dostępnych na rynku, bo ma aż dwa metry! Stworzony został z myślą o kamienicach i nowoczesnych loftach.

Zwolennicy oryginalnych aranżacji łazienkowych docenią w nim wielofunkcyjność połączoną z nowoczesnym charakterem i modnym kolorem. Poza jednofunkcyjną górną tarczą prysznicową Red posiada pięć wmontowanych diagonalnie dysz do hydromasażu oraz trzyfunkcyjną słuchawkę ręczną z funkcją „stop”, czyli funkcją oszczędzania wody. Idealny do ściennego montażu, posiada baterię termostatyczną, która ustrzeże nas przed nagłymi zmianami temperatury wody.

Panele prysznicowe Red Kuchinox można kupić m.in. w sieci Praktiker.

Wymiary: 2000 x 175 mm

Cena: ok. 800 zł