Firma » Biura

Lepsza jakość obrazów i wzrost produktywności, czyli Pakiet Performance dla drukarki Xerox Wide Form

Zaprojektowany dla Xerox Wide Format IJP 2000 nowy pakiet Performance umożliwia szybszą produkcję szerokoformatowych zleceń w perfekcyjnej jakości.

Dzięki zastosowaniu pakietu Performance prace o wysokim stopniu pokrycia są produkowane szybciej dzięki możliwości zarządzania jakością drukowanego obrazu. Narzędzie ułatwia korygowanie problemów często spotykanych przy użytkowaniu bardzo szybkich szerokoformatowych drukarek atramentowych jednoprzebiegowych, takich jak powstawanie smug lub pasów, wynikających ze zróżnicowanej pracy głowicy. Ponadto opcje Skanuj do pliku oraz Skanuj do druku dostępne dzięki rozwiązaniu Xerox 7742 Scan pozwalają na skanowanie, drukowanie lub zapisywanie jako plik dokumentów opatrzonych ręcznymi notatkami i poprawkami. Jest to rozwiązanie niezbędne podczas pracy nad dokumentami technicznymi.

Pakiet Performance korzysta z domyślnego dla drukarki IJP 2000 oprogramowania Caldera GrandRIP+, charakteryzującego się intuicyjnym interfejsem. Dzięki temu proces pracy nad zleceniem pozostaje scentralizowany i przejrzysty. Proces kalibracji trwa jedynie 10 minut, a optymalne rezultaty przynosi, gdy wykonuje się go przynajmniej raz na tydzień, w trakcie regularnej konserwacji.

Rozwiązanie Xerox 7742 Scan skanuje przy optycznej rozdzielczości 1200 dpi. Użytkownik ma możliwość ręcznego ustawienia wybranej rozdzielczości pomiędzy 100 a 1200 dpi, wartości oddalone od siebie co 50 dpi. Prędkości skanowania sięgają 152 mm na sekundę dla wydruków kolorowych i 330 mm na sekundę dla wydruków czarno-białych. Maksymalna szerokość skanowania to 1067 mm, co odpowiada największej szerokości formatu dla Xerox IJP 2000.

Xerox IJP 2000 drukuje z maksymalną prędkością 420 metrów kwadratowych na godzinę. Wysokiej jakości wydruk kolorowego plakatu, znaku graficznego, mapy  trwa tylko pięć sekund. Dziewięciometrowe bannery drukują się w minutę, a formaty o szerokości do 107cm w serii po 200 wydruków w około 20 minut.

Linkleaders