Technologie » Komputery

Lepsza wydajność i możliwości SQL Server 2016 Enterprise w wersji Standard

Nie wszyscy, tworzący i zarządzający na co dzień bazami danych SQL wiedzą, że:

·        Już sama instalacja SQL Server 2016 zapewnia lepszą wydajność na tym samym sprzęcie – dzięki nowym mechanizmom zastosowanym wewnątrz silnika bazy danych.

·        W wersji SQL Server Standard 2016 dostępnych jest wiele funkcjonalności wersji Enterprise, są to m.in.: snapshoty baz danych, partycjonowanie tabel, kompresja danych, indeksy Columnstore, In-Memory OLTP, Always Encrypted.

·        Mechanizm Query Store pozwala m.in. na detekcję ogólnych problemów wydajnościowych, związanych z użyciem planów wykonania zapytań, parameter sniffingu, a przede wszystkim pozwala na trwałe przechowywanie danych na temat zapytań w naszej bazie danych.

·        Pomimo większych funkcjonalności cena wersji Standard nie rośnie. Jest to istotne dla Klienta, który potrzebuje tylko jednej lub kilku z tych funkcjonalności i nie musi kupować edycji Enterprise.

·        Nowe grupy dostępności AlwaysOn pozwalają uzyskać niedrogi mechanizm usuwania skutków awarii.

O wiele więcej szczegółów poznają i praktycznie przećwiczą uczestnicy 24-godzinnych warsztatów „Aktualizacja umiejętności do SQL Server 2016”, prowadzonych przez Tomasza Gniadka, doświadczonego i certyfikowanego trenera Microsoft.

Termin i miejsce warsztatów: 26-28 czerwca 2017, Warszawa
Szczegółowy program warsztatów i formularz zgłoszeniowy:

Wypowiedź Uczestnika warsztatów:

„Uczestnictwo w warsztatach pozwoliło mi w krótkim czasie poznać wszystkie najważniejsze nowe funkcjonalności platformy SQL Server 2016 z ukierunkowaniem na tematy administracyjne.

Program zajęć był dobrze przedstawiony i zawierał dużą liczbę ćwiczeń praktycznych, jak również zalecenia dotyczące rzeczywistych sytuacji i najlepszych praktyk w konfiguracji baz danych.

Każdy uczestnik warsztatów mógł praktycznie poznać SQL Server 2016 w wirtualnym środowisku Hyper-V. Prowadzący ma duże doświadczenie i szeroką wiedzę na temat administrowania bazami danych. Chętnie odpowiadał na zadawane pytania, wykazywał duże zaangażowanie i bardzo elastyczne (w pozytywnym znaczeniu) podejście do omawianych zagadnień, jak również skupiał się na tematach bardziej przydatnych w mojej pracy.

Zdobyta wiedza i doświadczenie pozwolą mi na efektywniejsze wykorzystanie nowej platformy baz danych w pracy”.

Krzysztof Cholewinski
PwC Polska Sp. z o.o.

Enterprise Architecture Assistant Manager

BizTech Konsulting SA www.biztech.pl, działająca na polskim rynku od 13 lat, dysponuje doświadczonym zespołem specjalistów, świadczącym usługi informatyczne w obszarach: konsulting, doradztwo w zakresie doboru i utrzymania licencji Oracle, zapewnienie ciągłości i dostępności działania usług IT, bezpieczeństwo, outsourcing IT, projekty infrastrukturalne (w tym wirtualizacja), rozwiązania biznesowe w obszarach CRM i Help Desk, edukacja.

Potwierdzeniem wysokiej jakości usług i produktów jest posiadany certyfikat ISO 9001:2008.

BizTech Konsulting SA posiada status: Microsoft Partner, Oracle Certified Gold Partner w programie Oracle Partner Network, Specialized Partner Oracle Application Development Framework 11g, Specialized Partner Oracle Database 11g, Oracle FUDA, Symantec Silver Partner, Veritas Silver Partner, Hewlett Packard Enterprise, Sophos Silver Partner, Veeam Silver Partner, Trend Micro Bronzer Partner, Bacula Systems Authorized Business Partner, Infortrend Reseller, Acronis Authorized Partner, Fortinet Bronze Authorized Reseller, Acunetix Partner, Dell Professional Services Partner, Register Dell SonicWALL, Pearson VUE Authorized Test Center, KRYTERION Host Location, Castle Worldwide, CERTIPORT Authorized Testing Center.

BizTech Konsulting jest organizatorem XXIII Forum Teleinformatyki zatytułowanego „Infrastruktura informacyjna państwa – usługi, komunikacja, bezpieczeństwo”, które odbędzie się w dniach 28-29 września 2017 roku w Miedzeszynie k/Warszawy.

Obsługa Prasowa i PR:

INDALO Public Relations, ul. Grochowska 341/281A, 03-822 Warszawa

Zbigniew Blewoński, mobile: (+48) 501 772 619, e-mail: zbigniew.blewonski@indalo.pl

INDALO