Gospodarka » Żywność

Letnie przysmaki mieszkańców Polski

Letnie przysmaki mieszkańców Polski
Zobacz więcej zdjęć »
Letnie przysmaki mieszkańców Polski

Kiedy za oknem jest coraz cieplej, mamy więcej okazji do spożywania dań na zewnątrz. Już teraz zachęcamy do rozpoczęcia sezonu letnich przyjęć z najbliższymi! Oczywiście, podczas takich spotkań nie może zabraknąć pysznych i aromatycznych potraw.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Lato sprzyja spożywaniu posiłków na świeżym powietrzu!

Wraz z pierwszymi promieniami słońca przychodzą na myśl pikniki, grille i wyjazdy za miasto. Lubimy spożywać posiłki na zewnątrz, bo to wyjątkowa okazja na spędzenie czasu z bliskimi. Jakie potrawy najczęściej przygotowujemy do zjedzenia na świeżym powietrzu? 91% z nas stawia na grillowane mięso, 74% na letnie sałatki, 48% na grillowane warzywa, a 39% serwuje kanapki. Co ciekawe, w przygotowaniu posiłków spożywanych poza domem oprócz 82% kobiet, angażuje się także aż 78% Polskich mężczyzn. Chętnie pomagają też najmłodsi (37%).*

Letnie smaki z grilla

Polacy przepadają za grillowanym mięsem (91%) i grillowanymi warzywami (48%). W tym roku proponujemy zaskoczyć bliskich szaszłykami z karkówki z pysznym Sosem Ziołowym WINIARY w butelce.

Składniki:

Karkówka (0,5 kg)

Duże winne jabłko (1 sztuka)

Czerwona cebula (2 sztuki)

Słodka musztarda (1 łyżka)

Świeży tymianek (1 łyżka)

Sól i pieprz (do smaku)

Sos Ziołowy WINIARY w butelce (do smaku)

Przygotowanie:

Karkówkę kroimy w dużą kostkę, przekładamy do miski i doprawiamy musztardą, tymiankiem, solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki. Następnie kroimy w ósemki jabłko, a każdą ósemkę jeszcze na pół. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian karkówkę, jabłko i cebulę. Pieczemy na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone. Gotowe szaszłyki najlepiej smakują z Sosem Ziołowym WINIARY w poręcznej i wygodnej butelce, która idealnie sprawdzi się podczas grillowych uczt – pycha!

W ciepłe dni przyda się orzeźwienie!

W portfolio marki WINIARY do wyboru mamy dwie odsłony chłodników: warzywne i całkiem nowe – owocowe. Odkryj je wszystkie i ciesz się prawdziwym orzeźwieniem w upalny dzień! Na ucztę na świeżym powietrzu proponujemy przygotować pyszny chłodnik wiśniowy. To idealny wybór na przypomnienie sobie smaków dzieciństwa w letnie popołudnie!  

Składniki:

Chłodnik wiśniowy WINIARY (1 opakowanie)

Jogurt naturalny (500 ml)

Biały twaróg (125 g)

Świeża bazylia (do dekoracji)

Świeże wiśnie (do dekoracji)

Przygotowanie:

Zawartość opakowania Chłodniku wiśniowego WINIARY zalewamy 300 ml wrzącej wody, dobrze mieszamy, i studzimy do temperatury pokojowej. Dokładamy pokrojony w kostkę twaróg i posiekaną bazylię. Następnie dodajemy jogurt i wszystko razem dokładnie mieszamy, po czym wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Gotowy chłodnik podajemy udekorowany świeżymi wiśniami. Smacznego!

Po więcej przepisów na pyszne i oryginalne letnie potrawy zapraszamy na www.winiary.pl

*Badanie konsumenckie „Odkrywamy smaki rodzinnych chwil”, przeprowadzone przez firmę Millward Brown na zlecenie marki WINIARY, 2014.

 

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

IP1

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »