Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Letnie zabawy w Porcie Łódź

Rzucanie lassem, jazda konna, warsztaty supermocy, zajęcia plastyczne, a także kowboje i superbohaterowie. W pierwszej połowie lipca na maluchy odwiedzające Port Łódź czeka mnóstwo atrakcji, które wywołają uśmiech na niejednej dziecięcej twarzy.

W nadchodzący weekend (8 – 9 lipca) Port Łódź Junior zmieni się w „Dziki Zachód”, zapraszając do wspólnej zabawy wszystkich małych gości. Animatorzy nauczą dzieci rzucać lassem, poza tym każdy mały kowboj będzie miał okazję pojeździć na koniu. Najbliższa sobota i niedziela upłynie w sali zabaw także pod znakiem przyjaznych Indian. Najmłodsi odkryją tajniki indiańskich okrzyków
i  nauczą się tańca wywołującego deszcz.

Z kolei na Patio Portu Łódź w weekend, w godzinach 12:00 – 20:00 trwać będą zajęcia manualne, podczas których dzieci zaprojektują i własnoręcznie wykonają swoją wakacyjną bransoletkę. W strefie zabaw na najmłodszych czeka wielka piaskownica, a obok niej uwielbiany przez maluchy dmuchaniec. W te wakacje Port Łódź zafundował niespodziankę także wszystkim miłośnikom jazdy na wrotkach. Na Patio Centrum, w sobotę 8 lipca, zawita bowiem wrotkarnia „KołoWrotki” z ulicy Piotrkowskiej 217. Wrotki będzie można tu wypożyczyć bezpłatnie w każdy weekend w godzinach 12:00 – 20:00. Przez cały czas na Patio Centrum do dyspozycji Klientów pozostają także leżaki, hamaki oraz kosze plażowe.  Wszystkie atrakcje dostępne na Patio są bezpłatne.

Trzeci tydzień wakacji, od 10 do 16 lipca, będzie prawdziwym świętem superbohaterów. W Porcie Łódź Junior animatorzy sprawdzą szybkość, celność oraz odwagę kandydatów na superbohatera. Każdy maluch będzie mógł także wykonać swój osobisty amulet z supermocami.

Na wszystkie aktywności Port Łódź Junior zaprasza dzieci od 3 do 10 lat. Sala zabaw jest bezpłatna, a w okresie wakacji można z niej korzystać codziennie w godzinach 10:00-20:00.

beyondpr