Gospodarka » Żywność

LIDL WPROWADZA MAŁE KOSZYKI ZAKUPOWE

Od 1 marca we wszystkich sklepach Lidl pojawiły się małe koszyki zakupowe. Mają pojemność 40 litrów, wysuwaną rączkę i kółka, dzięki czemu można w nich wygodnie przewozić wybrane produkty.

Na początku 2016 roku firma Lidl przeprowadziła
w wybranych sklepach testy mniejszych koszyków, których celem było sprawdzenie czy rozwiązanie zainteresuje kupujących. „Sugestie klientów oraz wygoda dokonywania zakupów w naszych sklepach są dla nas bardzo ważne. Wyniki testów udowodniły, że konsumenci doceniają wybór i chętnie korzystają zarówno z dużych wózków, jak i nowych, mniejszych koszyków. Uważnie słuchamy głosów klientów
i odpowiadamy na ich potrzeby, dlatego od 1 marca wprowadzamy mniejsze koszyki zakupowe do wszystkich sklepów w Polsce. Wierzymy, że dzięki temu codzienne zakupy będą jeszcze bardziej komfortowe" - mówi Anna Biskup, PR Manager Lidl Polska.

informacje_ms