Zdrowie » Dziecko
Linia Żarłaki – smakołyki dla Twojego dziecka
Zobacz więcej zdjęć » |
Żarłaki sposobem na niejadka
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Jeśli Twoje dziecko zaciska usta na widok porannej kaszki lub krzywi się na widok nudnej kanapki z wędliną, warto zaserwować mu alternatywę w postaci fantazyjnych smakołyków. Puść zatem wodzę fantazji i podaj swojemu maluchowi kolorowe, kanapkowe ludki lub smakowitego zwierzaczka z parówkami w roli głównej. Pamiętaj – zawsze wybieraj te, które w swoim składzie zawierają 100 procent mięsa i naturalne przyprawy jak np. parówki z kurczaka ŻARŁAKI marki Konspol. Te mięsne paluszki zostały stworzone z myślą o najmłodszych konsumentach, nie zawierają konserwantów, glutenu, laktozy i glutaminianu sodowego, co czynie je wyjątkowe.
Poniżej prezentujemy przepisy na potrawy, które z apetytem zje nawet zagorzały niejadek. Będzie pysznie, kolorowo, a przede wszystkim zdrowo i jakościowo!
Kolorowe ludki
Składniki:
- 2 parówki z kurczaka Żarłaki marki Konspol
- 1 pełnoziarnista świeża bułka
- ogórek
- pomidor
- kilka liści sałaty
- pęk rzodkiewek
- 1 czarna oliwka
- masło
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Bułkę przekrajamy na równe połówki, smarujemy masłem i układamy na niej liście sałaty. Parówki gotujemy, a następnie jedną z nich przekrajamy wzdłuż i kładziemy na bułki tak, by trochę wystawały tworząc język naszego ludka. Pomidora, ogórka i kilka rzodkiewek kroimy w plasterki, doprawiamy do smaku i układamy na bułce, którą zamykamy pozostałą połówką pieczywa. Z pozostałych liści sałaty wycinamy fantazyjne kółka, którymi dekorujemy wierzch bułki. Drugą parówkę kroimy w okrągłe kawałki, wycinamy środek i kładziemy do niego niewielką część oliwki, robiąc oczy ludka i umieszczając je na bułce. Kanapkowe stworki podajemy na talerzu pełnym sałaty, imitującym wiosenną łąkę.
Pyszny jeżyk
Składniki:
- 2 parówki z kurczaka Żarłaki marki Konspol
- 4 ziemniaki
- koper
- 1 oliwka
- ketchup
- sól i pieprz do smaku
- 1 szklanka oliwy
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy, kroimy w proste paski i płuczemy pod strumieniem zimnej wody. W dużym garnku rozgrzewamy olej, kiedy osiągnie wysoką temperaturę wrzucamy do niego pokrojone frytki i smażymy przez około 10 minut, żeby stały się złociste i chrupiące. Po usmażeniu, wyjmujemy, odsączamy i układamy je na talerzu tworząc z nich igły jeża. Ketchupem rysujemy kształ jeża na talerzu, a czarną oliwką, przekrojoną na pół zaznaczamy jego nos i oko. Parówki gotujemy, przekrajamy na połówki, a póżniej nacinamy na cztery części tworząc palemki. Układamy je obok zwierzaka, a koprem dekorujemy dolną część naczynia, tworząc trawę.
Smacznego!
Nadesłał:
38PR
|
Komentarze (5)
Muszę wybrać się na taki pokaz. Może coś sobie sprawie. lub znajdę na prezent dla staruszków.
Witam! Pola, parowar marki Philipiak możesz obejrzeć na żywo na pokazach, które odbywają się codziennie w całej Polsce. Możesz także go obejrzeć w jednym salonów stacjonarnych: https://www.philipiakmilano.pl/gdzie-kupic
Pozdrawiam, Marta Kowalewska
Online Ekspert marki PHILIPIAK
Taki parowar to gdzie można obejrzeć? W jakim sklepie z AGD jest dostępny?
Jest to s pewnością jakiś sposób. Moje niejadki doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Może spróbuje posiłków gotowanych na parze. Jak to pomoże to halka , będę wdzięczna do końca życia.
Ja swoim dzieciakom przygotowuje zdrowe posiłki na parze. Mają one wiele wartości odżywczych i witamin. Kupiłam parowar Philipiak i za jego pomocą staram się uczyć je zdrowego jedzenia. Słodycze reglamentuję, a raz w tygodniu jadamy tzw. domowy fast food - frytki, pizze lub kebaby z kurczakiem i warzywami.