Firma » Biznes

Logistyka dla telekomunikacji prosto z SEGRO Logistics Park Warsaw, Pruszków

Firma SEGRO, wiodący właściciel, zarządca i deweloper nowoczesnych powierzchni magazynowych i produkcyjnych, przedłużyła umowę najmu o kolejne trzy lata na ponad 3 200 m2 powierzchni magazynowej zlokalizowanej w SEGRO Logistics Park Warsaw, Pruszków z firmą Lognet -

wiodącym dostawcą materiałów instalacyjnych i usług logistycznych dla rynku telekomunikacyjnego.

Magazyn dedykowany Lognet, znajdujący się w Pruszkowie, liczy ponad 3 200 m2 powierzchni, na terenie której przedsiębiorstwo realizuje kompleksową obsługę logistyczną i techniczną firm związanych z telekomunikacją. Pozytywne doświadczenia w ramach współpracy z SEGRO oraz dogodna lokalizacja obiektu przyczyniły się do decyzji o przedłużeniu umowy najmu i dalszej działalności na terenie SEGRO Logistics Park Warsaw, Pruszków.

- Elastyczne podejście dewelopera i zarządcy nieruchomości oraz nasza długoletnia współpraca sprawiły, że mamy pełne zaufanie do SEGRO, a powierzchnia magazynowa, którą wynajmujemy spełnia wszystkie nasze oczekiwania związane zarówno z wielkością, jak i wyposażeniem. Nie bez znaczenia w tym przypadku była również lokalizacja – park logistyczny w Pruszkowie wyróżnia się strategicznym położeniem, które ze względu na specyfikę naszego biznesu było bardzo ważnym czynnikiem decyzyjnym o przedłużeniu współpracy – podkreśla Tomasz Chodkowski, Członek Zarządu Lognet.

- Cieszymy się, że firma Lognet zaufała SEGRO, powtórnie wybierając obiekt magazynowy w Pruszkowie. Pokazuje to, że jakość oferowanych przez nas powierzchni magazynowych oraz obsługa parków logistycznych znajdują się na najwyższym poziomie – mówi Waldemar Witczak, Dyrektor Regionalny SEGRO.

SEGRO Logistics Park Warsaw, Pruszków to ponad 69 tys. m2 nowoczesnej przestrzeni produkcyjno-magazynowej. Strategiczne położenie w pobliżu autostrady A2 (węzeł Pruszków) oraz drogi krajowej nr 2, łączącej Warszawę i Poznań sprawia, że park jest doskonale skomunikowany z centrum pobliskiej Warszawy oraz całym krajem. To jeden z czterech parków logistycznych SEGRO, na terenie którego znajdują się ule dla pszczół. Ta inicjatywa CSR została wyróżniona przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu w raporcie „Odpowiedzialny biznes w Polsce 2019”.

AZ_2018

Zamów opracowanie informacji prasowej

lokalizacja wycieków lodz telefon
lokalizacji wycieków najnowsze ogłoszenia na lokalizacja wody warszawa szukanie próby łódź widzew wczoraj