Dom » Wnętrza

Lucca - nowe meble i dodatki do łazienki

Nowy koncept wyposażenia łazienek marki Tiger o nazwie Lucca to propozycja delikatna estetycznie, ale bardzo stylowa. Całość oparta jest na trzech kolorach: białym, chromie i lustrze, co sprawia, że kolekcja jest idealną bazą dla pozostałego wyposażenia łazienki.
Koncept o wdzięcznej nazwie Lucca, nowa propozycja marki Tiger, to delikatność w czystej postaci. Matowe, białe szafki wykonane z MDF tworzą bazę dla innych kolorów wprowadzanych do wnętrza łazienki. Podwieszana konstrukcja mebli oraz uchwyty zintegrowane w strukturze frontów zapewniają im wizualną lekkość - cechę pożądaną zwłaszcza w niewielkich pomieszczeniach. O komfort codziennego użytkowania zadbają takie rozwiązania jak: prowadnice i zawiasy z systemem cichego domykania.
Atutem nowych mebli Tiger jest także możliwość swobodnego doboru elementów - podstawowy moduł Lucca składa się z szafki podumywalkowej o wymiarach 59,7x53x45 cm z podwójną szufladą. Zestawiając dwa moduły obok siebie uzyskamy wygodny mebel o szerokości 120 cm. Dla użytkowników potrzebujących w łazience dodatkowego miejsca do przechowywania, producent przygotował wysoki pojemny regał, który pomieści wiele nie tylko podręcznych drobiazgów.
Ofertę mebli uzupełniają: szafka lustrzana, lustra, umywalki oraz szeroka gama łazienkowych dodatków w chromowym wykończeniu. Jako że akcesoria Lucca oferowane są w wersji mocowanej do ściany, producent proponuje dwa sposoby ich montażu: pierwszy (tradycyjny) z użyciem kołków rozporowych oraz montaż z wykorzystaniem systemu Tigerfix bez konieczności wiercenia otworów w ścianach. (Dodatki mocuje się do podłoża przy pomocy supermocnego kleju umieszczonego w specjalnej kasetce, do której montuje się ozdobną nasadkę. Instruktaż montażu Tigerfix: http://www.youtube.com/watch?v=0v7AdfnCKzg&feature=relmfu)

W kolekcji Lucca dostępne są:
- nszafka podumywalkowa o wymiarach 59,7x53x45 cm z podwójną szufladą,
- regał wiszący o wymiarach 40x30x160 cm,
- umywalka pojedyncza o wymiarach 60x45 cm wykonana z konglomeratu,
- umywalka podwójna o wymiarach 120x45 cm wykonana z konglomeratu,
- szafka lustrzana z dwojgiem otwieranych drzwi o wymiarach 60x70x15 cm,
- lustra o wymiarach 60x70 i 120 x 70 cm,
- 12-elementowa seria akcesoriów łazienkowych: kubek, dozownik na mydło w płynie, półka pod lustro, wieszak-reling, wieszak dwuramienny, haczyk mały oraz haczyk duży, wieszak na papier toaletowy bez klapki, wieszak na papier toaletowy z klapką, uchwyt na zapas papieru toaletowego, koszyk prysznicowy oraz szczotka w.c.

Reprezentantem marki Tiger na polskim rynku jest firma Coram Poland należąca do Grupy Coram International. Zapraszamy na stronę internetową firmy: www.coram.pl

Synergia PR