Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Lufthansa partnerem Forum Ekonomicznego w Krynicy

Lufthansa została oficjalnym partnerem 23 Forum Ekonomicznego w Krynicy. Podczas Forum, po raz pierwszy w Polsce, zostanie zaprezentowany fotel Klasy Pierwszej. Przewoźnik jest także partnerem Amerykańskiej Izby Handlowej, której tegoroczny temat przewodni to Nowy Jork – jedna z destynacji Lufthansy

- Cieszymy się, że Lufthansa jest partnerem tak ważnego wydarzenia, jak Forum Ekonomiczne w Krynicy – mówi Bart Buyse, Dyrektor Generalny Lufthansy w Polsce. Szczególnie ważna jest dla nas możliwość zaprezentowania po raz pierwszy w Polsce naszego wyjątkowego fotela Klasy Pierwszej. Serdecznie zapraszam wszystkich, którzy chcieliby odwiedzić nasze stoisko i osobiście doświadczyć tego niezapomnianego komfortu – dodaje.

W holu głównym hali wystawowej będzie dostępny fotel Klasy Pierwszej Lufthansy, którego koncepcja została oparta na realnych potrzebach pasażerów - innowacyjny fotel łączący ergonomię i komfort, po rozłożeniu staje się „najlepszym łóżkiem w swojej klasie”. Na mierzącym ponad dwa metry i szerokim na osiemdziesiąt centymetrów łóżku, pasażerowie mogą doskonale odpoczywać, ciesząc się głębokim, spokojnym snem. System nawilżania powietrza oraz nowatorski typ oświetlenia dostosowujący intensywność światła do pory dnia, dodatkowo sprzyjają dobremu samopoczuciu pasażerów. Pasażerowie Klasy Pierwszej mogą korzystać z wyjątkowo dużej przestrzeni. Schowki na bagaż podręczny nad głowami pasażerów zostały zastąpione indywidualnymi szafkami oraz pojemnikami pod fotelami.

Lufthansa jest wiodącą linią lotniczą na polskim rynku, wśród przewoźników oferujących  Klasę Pierwszą, z udziałem w wysokości ponad 50%. Sprzedaż biletów w tej klasie w ciągu pierwszych siedmiu miesięcy tego roku wzrosła o kolejne 50% w stosunku do roku ubiegłego.

Podczas Forum w Krynicy, Lufthansa będzie widoczna także na stoisku Amerykańskiej Izby Handlowej, której tegorocznym  tematem przewodnim jest Nowy Jork. Sprzedaż biletów Lufthansy z Polski do Nowego Jorku wzrosła o 35% od stycznia do lipca 2013 roku,
w porównaniu do tego samego okresu w ubiegłym roku. Udział Lufthansy w rynku przelotów
z Polski do Nowego Jorku wynosi około 30%, a w poszczególnych regionach nawet ponad 50%.

Klasa Pierwsza Lufthansy otrzymała niedawno najwyższą możliwą ocenę w renomowanym rankingu Skytrax, który regularnie ocenia jakość usług świadczonych przez linie lotnicze. Lufthansie przyznano pięć gwiazdek, szczególnie doceniając wyjątkowy komfort oraz jakość usług świadczonych na pokładzie oraz ekskluzywne udogodnienia w Terminalu Klasy Pierwszej Lufthansy w głównym porcie przesiadkowym we Frankfurcie. Według oceny
w rankingu Skytrax, nagrody są odzwierciedleniem najwyższych standardów i doskonałej jakości oferowanych przez Lufthansę usług, a przyznanie niemieckiej linii lotniczej tytułu najlepszego przewoźnika w zachodniej Europie oraz na trasach transatlantyckich potwierdza wysoki poziom satysfakcji klientów.

23. Forum Ekonomiczne w Krynicy odbędzie się w Krynicy-Zdroju w dniach 3-5 września. Forum Ekonomiczne w Krynicy jest okazją do spotkania najważniejszych postaci świata polityki i biznesu z Europy Środkowo-Wschodniej. Motto tegorocznego Forum „Perspektywy nowego ładu”, nawiązuje do przemian ekonomicznych, społecznych i politycznych, które przyniósł światowy kryzys gospodarczy.

Katarzyna Krystosiak