Gospodarka » Żywność

Makaronowe szaleństwo z Sosami Italia Winiary!

Makaronowe szaleństwo z Sosami Italia Winiary!
Zobacz więcej zdjęć »
Kiedy lato rozpieszcza nas bezchmurnym niebem i promieniami słońca staramy się jak najwięcej czasu spędzać na świeżym powietrzu, korzystając z pięknej pogody.

Dlatego również w naszej wakacyjnej kuchni szukamy pomysłów na potrawy, które będą nie tylko pyszne, ale także szybkie w przygotowaniu. Idealnie w letnie dni sprawdzą się dania z makaronem, które możemy przygotować w klika chwil, nie spędzając całego dnia w kuchni. Najlepsze pomysły na makaronowe potrawy pochodzą oczywiście z Włoch, dlatego wyjątkową, kulinarną podróż do śródziemnomorskich smaków zapewnią nam Sosy Italia WINIARY! Z włoskiej kuchni wybraliśmy to, co najlepsze tworząc pełne smaków i aromatów przepisy. Dzięki nim znajdziesz się w samym sercu Włoch, wystarczy, że zainspirujesz się naszymi propozycjami!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Włochy to wspaniałe zabytki, niesamowite widoki, karnawał w Wenecji, ale przede wszystkim smak, który w całej Europie nie ma sobie równych! Nieodzownymi elementami włoskich potraw są wyjątkowe sery, śródziemnomorskie pomidory, wysokiej jakości oliwa z oliwek czy świeże zioła. Słoneczna Italia słynie głównie z makaronów, których pysznym uzupełnieniem są aromatyczne sosy. To właśnie one sprawiają, że włoskie penne, spaghetti, farfalle, czy rigatoni smakują wybornie. Dzięki sosom Italia WINIARY włoskie smaki z łatwością mogą zagościć także na naszych talerzach! Możemy wybierać pomiędzy Sosem Bolońskim, Neapolitańskim, Sosem Cztery Sery, Serowo - pieczarkowym oraz nowością w portfolio marki zupełnie nowym Sosem Carbonara Italia WINIARY. W smakach serowych odnajdziemy parmezan prosto z północy Włoch, a w smakach pomidorowych, pomidory, które jeszcze niedawno wygrzewały się w promieniach śródziemnomorskiego słońca. Każdy z nich z całą pewnością wniesie do naszej kuchni cudownie aromatyczne smaki prosto z ciepłych zakątków Włoch. Skorzystajcie z naszych pomysłów na pyszne dania, które pokocha cała rodzina!

Letnie miesiące to sezon warzyw i owoców, które wówczas są najsmaczniejsze. Proponujemy wykorzystanie świeżej cukinii i przygotowanie wyjątkowego Rigatoni z cukinią i pieczarkami. Do przyrządzenia potrawy potrzebne nam będą: 1 cukinia, 4 pieczarki, łyżka posiekanej bazylii, 300g makaronu rigatoni, Sos Neapolitański Italia WINIARY i szczypta soli. Cukinię i pieczarki dokładnie myjemy i oczyszczamy. Następnie kroimy je na półplasterki i delikatnie podsmażamy na złoty kolor. Dolewamy 300 ml wody i wsypujemy zawartość opakowania Sosu Neapolitańskiego Italia WINIARY. Listki bazylii kroimy, dorzucamy je do sosu i całość gotujemy przez około 5 minut. W międzyczasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Danie podajemy udekorowane listkami bazylii. Smacznego!

Dla wielbicieli makaronu farfalle mamy przepis na danie z pomidorkami, rukolą i sosem serowym. Do przyrządzenia tej potrawy potrzebne nam będą: 400 g pomidorków truskawkowych lub koktajlowych, 300 g makaronu farfalle (kokardki), 1 opakowanie Sosu Cztery sery Italia WINIARY, 100 g rukoli, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki startego parmezanu, 50 ml śmietanki 30% i odrobina soli do smaku. Pomidorki myjemy i kroimy na połówki wzdłuż, a następnie przesmażamy je na rozgrzanej oliwie z oliwek nie dłużej niż 1 minutę. Pod koniec smażenia dodajemy opłukaną i osuszoną rukolę. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pozostawiamy w ciepłym miejscu. Makaron gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wodzie, a pod koniec gotowania zaczynamy przygotowywać sos. Zawartość opakowania Sosu Cztery Sery Italia WINIARY dokładnie rozprowadzamy w 200 ml zimnej wody, zostawiamy na ogniu i mieszkamy do chwili zagotowania. Gotujemy na małym ogniu przez około 2 minuty, często mieszając. Odstawiamy z ognia, dodajemy 50 ml śmietanki i dokładnie mieszamy. Do gorącego sosu dodajemy makaron, pomidorki z rukolą i bardzo delikatnie mieszamy. Porcje przekładamy na duży płaski talerz i posypujemy tartym parmezanem. Danie możemy udekorować listkiem bazylii, a jeśli mamy więcej czasu możemy całość podgrzać w piekarniku do zrumienienia się posypki z sera. Pycha!

Po więcej przepisów z wykorzystaniem sosów do makaronu z linii Italia WINIARY zapraszamy na www.winiary.pl 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Garden of Words
http://www.gardenofwords.eu/

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »