Technologie » Internet

MakoLab w czołówce firm IT według raportu Interaktywnie.com

Magazyn Interaktywnie.com przygotował raport prezentujący obroty firm z branży IT w Polsce. Łódzka spółka MakoLab, specjalizująca się w tworzeniu i wdrażaniu kompleksowych rozwiązań internetowych dla biznesu, znalazła się na szczycie rankingu przychodów i zysków za 2012 i 2013 rok.

Ranking uwzględnia wyniki finansowe m.in. jednych z największych agencji interaktywnych w kraju, zajmujących się tworzeniem stron, komunikacją w serwisach społecznościowych oraz tworzeniem kreacji na potrzeby Internetu. MakoLab znalazł się na czwartym miejscu, zarówno pod względem przychodów, jak i zysków uzyskanych w 2013 roku, co czyni spółkę jedną z najmocniejszych firm IT w kraju. MakoLab może się także pochwalić bardzo dobrymi wynikami za 2012 rok – spółka uplasowała się na czwartym miejscu wśród firm o największych zyskach i na siódmym o największych przychodach. Zestawienie przygotowane przez Interaktywnie.com jest obecnie jedynym, które porównuje obroty branży interaktywnej na taką skalę.

Interaktywnie.com to magazyn przeznaczony dla pracowników sektora IT, jak i wszystkich tych, którzy się nim pasjonują. Jego redakcja przygotowuje cykliczne, obszerne raporty dotyczące różnych obszarów branży internetowej. Publikacje te stanowią cenne źródło wiedzy na temat sektora i są wyczekiwane przez ekspertów i specjalistów, poszukujących wiarygodnych informacji dotyczących nadchodzących trendów.

38PR