Społeczeństwo » Społeczeństwo

Małpka Express do poczytania

Ogólnopolska sieć sklepów convenience Małpka Express wydała własny magazyn. Od 1 lipca klienci sklepów mogą przy okazji zakupów otrzymać bezpłatny, wakacyjny egzemplarz pisma „Małpka Express na lato”.

Magazyn będzie publikowany cyklicznie, raz na kwartał. Firma Małpka S.A. nawiązała w tym celu współpracę z agencją Concept Publishing. W aktualnym  wydaniu czytelnicy znajdą m.in. kalendarz najzabawniejszych wakacyjnych dni, w tym Dzień Hot-Doga czy Dzień Koleżeństwa. Tematem numeru jest wywiad ze znaną pogodynką - Dorotą Gardias. Klienci Małpki Express poznają również przepisy na letnie potrawy, m.in. na sos czekoladowy czy ciasto malinowe, podróżnicze porady, ciekawostki i szarady, a także rabaty do wykorzystania w placówkach należących do sieci. Klienci znajdą także w najnowszym wydaniu konkurs,
w którym główną nagrodą jest weekendowa wycieczka do SPA.

Podejmując decyzję o stworzeniu magazynu klientów sieci Małpka Express zależało nam przede wszystkim na odejściu od formuły zwykłego katalogu produktów czy gazetki promocyjnej. Główną funkcją magazynu nie jest promocja produktów, ale dostarczanie rozrywki czytelnikom – mówi Przemysław Mroczek, Dyrektor Departamentu Marketingu Małpka S.A. – Naszym celem było wydanie pisma o wartości merytorycznej i rozrywkowej, które czyta się z przyjemnością, zainteresuje czytelników i wciągnie ich w lekturę. Dlatego postawiliśmy na publicystykę – dodaje Mroczek.

Magazyn sieci Małpka Express jest dostępny bezpłatnie we wszystkich otwartych sklepach ogólnopolskiej sieci oraz w wersji elektronicznej na stronie internetowej www.malpkaexpress.pl. Ponieważ pismo zawiera ofertę napojów alkoholowych,  przeznaczone jest tylko dla pełnoletnich klientów sieci.

TCA