Firma » Biznes

MarcPol nagrodzony tytułami „Firma 25-lecia wolności RP” i „Przedsiębiorca 25-lecia wolności RP”

MarcPol, wiodąca polska sieć spożywcza została nagrodzona prestiżowymi wyróżnieniami przyznawanymi przez Mazowieckie Zrzeszenie Handlu, Przemysłu i Usług.

MarcPol otrzymał nagrodę „Firma 25-lecia wolności RP”. Pan Marek Mikuśkiewicz, Prezes Zarządu i założyciel firmy MarcPol został wyróżniony tytułem „Przedsiębiorca 25-lecia wolności RP”. Nagrody przyznawane przez Mazowieckie Zrzeszenie Handlu, Przemysłu i Usług, wręczone zostały podmiotom oraz osobom, których sukces ostatnich 25 lat szczególnie przyczynił się do rozwoju polskiej przedsiębiorczości.

„Naszym celem zawsze była promocja polskich produktów i producentów. Jesteśmy zaszczyceni, że realizowany przez nas rozwój polskiej sieci spożywczej został doceniony przez Kapitułę. Cieszę się zarówno z nagrody przyznanej sieci MarcPol, jak i wyróżnieniu mojej osoby” – powiedział Marek Mikuśkiewicz, Prezes MarcPol S.A.

Plebiscyt organizowany był w ramach Narodowego Programu Promocji Polska Przedsiębiorczość 2020, którego zadaniem jest budowanie konkurencyjności polskich przedsiębiorstw. Inicjatywa spotkała się z poparciem Kancelarii Prezydenta RP.

MarcPol S.A.