Rozrywka i wypoczynek » Sport

Marka Inhuman Gear ruszyła ze sklepem internetowym!

Klatki, kettle, bumpery, koła gimnastyczne, liny, skakanki – to tylko niektóre z produktów, które można kupić w sklepie internetowym marki Inhuman Gear. Teraz każdy może mieć w swoim domu wymarzoną siłownię! Wystarczy wejść na stronę sklepu www.inhumangear.com.

Crossfit w ciągu ostatnich kilku lat zyskał na popularności. Zapoczątkował to amerykański gimnastyk Greg Glassman, który wywodził się z rodziny inżynierów. Zmienił on także dotychczasowe pojęcie sprawności fizycznej, która powinna być  wypadkową dziesięciu najważniejszych cech motorycznych: siły, zwinności, wytrzymałości, kondycji, równowagi, koordynacji, zręczności, celności, mocy oraz szybkości. Zaś trening idealny powinien prowadzić do poprawy każdego z tych elementów. To właśnie z miłości do sportu i chęci doskonalenia technologii treningowej powstała marka Inhuman Gear. Zostały w niej połączone kluczowe kompetencje z dwóch obszarów potrzebnych do stworzenia najlepszego sprzętu do treningu funkcjonalnego: umiejętności produkowania form użytkowych dla światowych marek przez firmę MIA Sp. z o.o. oraz doświadczenia trenerów i zawodników z centrum treningowego Box 72D. Teraz wszystkie produkty tej marki można kupić w sklepie internetowym www.inhumangear.com.

Inhuman Gear to zespół składający się ze specjalistów w różnych dziedzinach – projektantów przemysłowych, inżynierów, specjalistów ds. produkcji, monterów, biomechaników oraz przede wszystkim ćwiczących i trenerów oraz wielu różnych osób zawodowo zajmujących się sportem. Ścisła kooperacja wykwalifikowanych konstruktorów oraz designerów z doświadczonymi trenerami i zawodowymi sportowcami sprawia, że firma produkuje wyjątkowe wyposażenie sportowe. Firma MIA projektuje urządzenia wykorzystując talenty projektantów i doświadczenie konstruktorów. Dostęp do najnowocześniejszych technologii, globalny zasięg działalności, współpraca z wiodącymi markami, umożliwia uzyskanie wysokich parametrów sprzętu, niezawodności i trwałości. Z kolei Box 72D rekomenduje nowe rozwiązania do ćwiczeń i testuje je przy współpracy z utytułowanymi sportowcami, trenerami, użytkownikami, a także ortopedami oraz fizjoterapeutami. Bliska współpraca obu firm jest podyktowana chęcią realizacji pasji sportowej ich pracowników, pokonywania kolejnych barier, tworzenia najlepszych możliwości treningowych dla każdego.

Sprzęt Inhuman Gear stał się wyznacznikiem nowej jakości dla prawdziwych atletów i najbardziej wymagających użytkowników w aspekcie stabilności konstrukcji, jakości wykończenia. Jednym z elementów przewagi konkurencyjnej jest produkcja w całości w Polsce i kontrolowanie całego łańcucha dostaw, w trosce o ekologię, prawa człowieka i promowanie wysokiej jakości znad Wisły. MIA ma 19 lat doświadczenia w projektowaniu i wdrażaniu produktów użytkowych dla wielu światowych marek. Nasze produkty są
w Nowym Jorku, Paryżu, Londynie, Moskwie, Tokio, Sydney i Rio de Janeiro. Ponieważ fitness rozwija się znacznie szybciej niż retail, który jest naszym głównym zajęciem biznesowym, w 2015 r. wykorzystaliśmy trend i stworzyliśmy brand. Teraz po 2 latach zbieramy żniwa - mówi Dominik Szot, założyciel marki oraz Prezes Zarządu firmy MIA Sp. z o.o.

W ofercie marki znajdują się m.in. RIG - wszechstronne narzędzie treningowe przeznaczone do prowadzenia zajęć grupowych, jednym słowem “must have” każdego obiektu sportowego oraz RACK, czyli hybryda klasycznego Squat–Racka, tzn. urządzenie umożliwiające wykonanie zestawu ćwiczeń z zakresu trójboju siłowego oraz treningu funkcjonalnego. Nie zabrakło akcesoriów do podciągania czy przyrządów do trenowania siły chwytu, obciążeń bumperowych, kettlebells, piłek lekarskich, kół gimnastycznych,  paralettes, pudeł czy lin. Teraz każdy może mieć w swoim domu wymarzone miejsce do treningu! Wystarczy wejść na stronę sklepu www.inhumangear.com

MIA