Gospodarka » Przemysł
Marynarska Business Park z nowym najemcą restauracji
Zobacz więcej zdjęć » |
Otwarcie nowej restauracji planowane jest na początek maja br. W podpisaniu umowy najmu pośredniczyła międzynarodowa firma doradcza JLL, która reprezentowała właściciela obiektu – firmę Heitman, zaś najemcy doradzała firma Colliers International.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
„W procesie wyboru nowego operatora restauracji kierowaliśmy się przede wszystkim jakością jedzenia. Chcemy zapewnić naszym najemcom dostęp do różnorodnych, zdrowych i smacznych posiłków, które są zgodne z najnowszymi trendami gastronomicznymi. Ważne było dla nas także doświadczenie wybranego restauratora. Grupa Nutri Mind zarządza obecnie dwudziestoma lokalami w kluczowych miastach Polski. Są to zarówno punkty casual dining obsługujące bardzo intensywny ruch gości, jak i 4* restauracje hotelowe. Mamy nadzieję, że nowa koncepcja wpisze się w potrzeby osób pracujących w kompleksie Marynarska Business Park,” mówi Izabela Kapil, Vice President Portfolio Management – Europe w firmie Heitman.
„Rozszerzanie oferty gastronomicznej obiektów biurowych poprawia komfort pracowników i sprawia, że sam biurowiec jest bardziej przyjazny zarówno dla jego użytkowników, jak i osób z zewnątrz. Jest to szczególnie ważne w rozwijających się hubach biznesowych, takich jak Służewiec Przemysłowy, które konsekwentnie poprawiają swoją funkcjonalność i atrakcyjność. Sprzyja temu na pewno rozwinięta oferta lokali usługowych, które zapraszają do środka przechodniów i sprawiają, że dzielnica biurowa żyje również po godzinach pracy,” dodaje Marzena Zielonka, Dyrektor w Dziale Wynajmu Powierzchni Biurowych, JLL.
Nowa koncepcja lokalu gastronomicznego. Grupa Nutri Mind wprowadzi do Marynarska Business Park wiele nowości. Najważniejszą z nich będzie oferta śniadaniowa, której dotychczas brakowało w kompleksie. Ponadto, przestrzeń restauracji zostanie podzielona na strefy dostosowane do ich przeznaczenia. Przy stole bufetowym klienci będą mogli samodzielnie komponować posiłki, w oparciu o przygotowane wcześniej propozycje. Menu lunchowe będzie zmieniane codziennie, a w ofercie dostępne będą zarówno dania mięsne, jak i wegetariańskie oraz wegańskie. W strefie tzw. live cooking dostępna będzie m.in. kuchnia włoska oraz azjatycka. Wydzielona zostanie również strefa z sezonowym menu a la carte, idealna na bardziej formalne spotkania biznesowe. Różnorodność wyboru znajdzie swoje odzwierciedlenie w wykończeniu przestrzeni konsumpcyjnej. Dostępne będą duże stoły mogące pomieścić grupy współpracowników, mniejsze dla 2-4 osób, a także wysokie blaty z myślą o tych, którzy nie chcą poświęcać dużo czasu na posiłek.
„Dania przygotowywane w naszych restauracjach powstają z lokalnych produktów, z wykorzystaniem przypraw i bez chemicznych dodatków. Ważne jest dla nas, aby posiłki były nie tylko atrakcyjne wizualnie i smaczne, ale przede wszystkim prawidłowo zbilansowane. Poprzez różnorodność dań i kuchni staramy się zabierać naszych gości w podróż kulinarną, a obierane przez nas kierunki dostosowujemy do ich gustów,” mówi Renata Waśniewska, Dyrektor Zarządzająca w Grupie Nutri Mind.
„Cieszymy się, że Grupa Nutri Mind już wkrótce wprowadzi się do Marynarska Business Park. Naszym priorytetem było utrzymanie ciągłości usług gastronomicznych dla użytkowników kompleksu. W bardzo krótkim czasie udało się dopełnić wszelkich formalności, by na miejsce dawnego najemcy, już w maju tego roku mógł otworzyć swoją restaurację nasz klient. Dzięki zaangażowaniu wszystkich stron, użytkownicy Marynarska Business Park będą mogli praktycznie bez przestoju korzystać z jeszcze pełniejszej niż dotychczas oferty gastronomicznej,” mówi Anna Radecka, Dyrektor w Dziale Wynajmu Powierzchni Handlowych, Colliers International, i dodaje „Jakość serwowanej przez naszego klienta kuchni reprezentuje bardzo wysoki poziom.”
Nowa restauracja to nie jedyne rozwiązanie mające pozytywny wpływ na zdrowie i komfort pracowników Marynarska Business Park. Przykładem może być dostęp do takich lokali usługowych jak placówka Grupy LUX MED, punkt Inmedio, infrastruktura przygotowana z myślą o rowerzystach, a także niewątpliwy atut lokalizacji na Służewcu Przemysłowym – bezpośredni dostęp do stacji SKM-ki. Ponadto, kompleks jest ekologicznie przyjazny – posiada certyfikat BREEAM In-Use International z oceną bardzo dobrą w kategorii „Asset”.
Nadesłał:
konkretpr
|
Komentarze (0)