Gospodarka » Żywność

Marynaty zacząć czas!

Marynaty zacząć czas!
Zobacz więcej zdjęć »
Sezon na przetwory zbliża się wielkimi krokami. Ogórki, cebulki oraz papryka już czekają na pierwsze marynaty. Niezbędne do tego celu będą Octy spirytusowe produkowane przez Wytwórczą Spółdzielnie Pracy „Społem”!

Konserwowanie jest najskuteczniejszym sposobem na długie przechowywanie żywności. To dzięki niemu, nawet w środku zimy można cieszyć się smakiem letnich warzyw i owoców. Warto zacząć przygotowywanie marynat już teraz, by zapełnić swoją spiżarnię po brzegi.

Świeżość zamknięta w słoikach

WSP „Społem” w tym sezonie poleca, wykorzystanie do domowych przetworów Octu spirytusowego 10%. Dzięki składnikom najwyższej jakości oraz niezmiennej od lat metodzie wytwarzania, wyrób naturalnie zachowa świeżość sezonowych specjałów. Dobrze przygotowana zalewa ochroni przed zepsuciem nawet najdelikatniejsze produkty.

Obok tradycyjnej wersji w ofercie firmy znajdują się także Octy spirytusowe 6% o smaku: czosnkowym, koperkowym oraz estragonowym. Przetwory przygotowywane z ich dodatkiem będą stanowiły wyjątkowy
i aromatyczny element posiłku.

Warto także wspomnieć, że kielecka Spółdzielnia od 1932 roku specjalizuje się w produkcji octów spirytusowych. Dzięki długoletniemu doświadczeniu oraz przywiązaniu do tradycji wyroby te są cenione przez konsumentów. Potwierdzeniem powyższych słów są liczne nagrody oraz godła jakości np.  Znak „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q” czy Złoty Laur Konsumenta.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

bb_pr
http://bbpr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »