Motoryzacja » Moto Serwis

Mazda CX-5 na oponach YOKOHAMA

Opony YOKOHAMA zostały wybrane na oryginalne wyposażenie nowego modelu Mazdy CX-5, który w lutym trafił na japoński rynek. Montowanym fabrycznie ogumieniem jest dedykowana SUV-om opona Geolandar G98, wyróżniająca się wysoką stabilnością i przyczyniająca się do mniejszego zużycia paliwa.

Wybrana przez Mazdę Geolandar G98 to letnia opona terenowa stworzona, by sprostać wysokim wymaganiom kierowców pojazdów typu SUV i 4x4 w zakresie trwałości ogumienia i bezpieczeństwa na drodze. Model produkowany jest z wykorzystaniem technologii BluEarth, której założeniem jest tworzenie opon przyjaznych dla środowiska, człowieka i społeczeństwa - zapewnia bezpieczną i komfortową jazdę, przy jednoczesnym mniejszym zużyciu paliwa. Do fabrycznego montażu w Mazda CX-5 wybrano opony w rozmiarze 225/65 R17 102V. Na rynku europejskim opona dostępna jest pod nazwą Geolandar G98A.

Mazda CX-5 to kompaktowy SUV, który dzięki technologii Skyactiv zapewnia wyjątkowe osiągi, nie powodując przy tym wzrostu zużycia paliwa. Zgodnie z założeniami producenta model ten ma zagwarantować prawdziwą przyjemność z jazdy wszystkim użytkownikom.

YOKOHAMA dostarcza wysokiej jakości ogumienie kilkudziesięciu producentom samochodów na świecie. Japońskie opony montowane są jako oryginalne wyposażenie pojazdów, takich jak Aston Martin czy Audi a także Toyota, Lexus, Honda, Nissan, Suzuki i Mitsubishi, Porsche Cayenne czy samochodów Mercedes-Benz klasy C, SL, SLK, CSL.

Źródło: www.effectivepr.pl

Effective Public Relations