Firma » Biura

Medicover zostaje w Green Horizon i rozszerza swoją ofertę

Jedna z największych w Polsce sieci świadczących usługi w branży medycznej – Medicover – przedłużyła umowę najmu i rozszerzyła swoją działalność w łódzkim biurowcu Green Horizon. Obok dotychczas funkcjonującej placówki medycznej, powstała tam również klinika Medicover Stomatologia.

Medicover przedłużył dotychczasową umowę najmu w Green Horizon i zwiększył wynajmowaną przestrzeń do ponad 1300 mkw. Na ukończeniu jest remont centrum medycznego, a od końca czerwca w parterze biurowca funkcjonuje Medicover Stomatologia w innowacyjnym koncepcie Rytuału Uśmiechu. Uwzględnia on m.in. niestandardowy dla gabinetów dentystycznych projekt wnętrz, który zakłada odejście od stricte medycznych aranżacji na rzecz przestrzeni zapewniających komfort emocjonalny. W ramach Rytuału Uśmiechu sieć proponuje również holistyczne podejście do leczenia i udostępnianie pacjentom usług, m.in. fizjoterapeuty żuchwy i szczęki, a także nowatorski standard obsługi klienta. Każdy z pacjentów otrzymuje osobistego opiekuna, który wspiera go na każdym etapie realizacji planu leczenia. Docelowo w Green Horizon powstanie również salon Medicover Optyk.

"Tak kompleksowy zakres usług medycznych i stomatologicznych w Green Horizon to duże udogodnienie i wartość zarówno dla naszych najemców i ich pracowników, jak i mieszkańców Łodzi. Po remoncie centrum i rozszerzeniu oferty o gabinety dentystyczne i salon optyczny, nasz biurowiec stanie się jednym z największych i najnowocześniejszych centrów medycznych w tym mieście."

Weronika Kuna, Leasing Manager w Globalworth Poland

"Pacjenci Medicover w znanej już przez siebie lokalizacji otrzymali również wsparcie specjalistów wszystkich dziedzin dentystyki, a także najnowszą technologię cyfrową wspierającą leczenie i diagnostykę."

Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca Medicover Stomatologia

"W niedalekiej przyszłości będziemy mogli na terenie Green Horizon wykonywać profesjonalne badania optometryczne – dla każdego, bez skierowania, a także doradzać pacjentom w doborze najlepszych okularów lub soczewek kontaktowych. Będzie to doskonałe dopełnienie szerokiego zakresu usług świadczonych przez Medicover w tym obiekcie."

Magdalena Lipczyńska, Dyrektor Działu Medicover Optyk

Od 26 lat działalność Medicover Polska koncentruje się na szerokim zakresie usług od zdrowia po wellbeing. W portfolio znajdują się usługi z zakresu profilaktyki i opieki ambulatoryjnej, specjalistycznej opieki zdrowotnej, nowoczesne usługi stomatologiczne, a także innowacyjne rozwiązania z zakresu wellness, w tym: sport i dieta. Medicover prowadzi centra medyczne, szerokoprofilowe szpitale, apteki, centra stomatologiczne i salony optyczne. Ponadto oferuje pakiety sportowo-rekreacyjne oraz programy kafeteryjne dla klientów korporacyjnych. Firma Medicover Polska jest obecna we wszystkich regionach Polski.

Green Horizon to nowoczesny budynek biurowy zlokalizowany przy ważnym węźle komunikacyjnym przy rondzie Solidarności, zaledwie 1,5 km od dworca Łódź Fabryczna i ścisłego centrum miasta. Atutem nieruchomości jest również bezpośrednie sąsiedztwo największego kampusu Uniwersytetu Łódzkiego. Budynek oferuje 35,5 tys. mkw. powierzchni biurowej, ponad 400 miejsc parkingowych oraz liczne udogodnienia dla najemców, m.in. restauracje, centrum medyczne oraz przedszkole. Wyposażono go również w ekologiczne rozwiązania, m.in. energooszczędne oświetlenie i wydajny system klimatyzacji, wykorzystujący chłodne powietrze z zewnątrz. Obiekt posiada certyfikat LEED na poziomie Gold.

aleksandra.globalworth