Dom » Budownictwo

Miasto Wola na szóstkę

Dantex i Grupa Waryński rozpoczęły przedsprzedaż mieszkań w najbardziej kameralnym etapie inwestycji Miasto Wola, realizowanej przy ul. Jana Kazimierza na warszawskich Odolanach.

W szóstej fazie projektu, w siedmiokondygnacyjnym budynku (G) powstanie 59 nowoczesnych i funkcjonalnych mieszkań o powierzchni od 27 do 96 m kw. Rozpoczęcie prac budowlanych zaplanowano na II kw. 2017 r.

Komfort i bezpieczeństwo, dogodny dostęp do licznych punktów handlowo-usługowych i doskonale rozwiniętej infrastruktury komunikacyjnej oraz unikalny miejski układ przestrzenny to tylko niektóre elementy wyróżniające projekt Miasto Wola. Szósta faza inwestycji realizowanej przez Dantex i Grupę Waryński stanowi połączenie najlepszych cech jej wcześniejszych etapów – m.in. wyjątkowej funkcjonalności i bardzo interesującej koncepcji architektonicznej, w bardzo kameralnym wydaniu. W budynku G znajdzie się jedynie 59 mieszkań o atrakcyjnych i zróżnicowanych układach przestrzennych oraz 59 miejsc parkingowych w garażu podziemnym.

Przygotowując projekt inwestycji Miasto Wola położyliśmy szczególny nacisk na jakość wykończenia przestrzeni i komfort przyszłych mieszkańców, przy jednoczesnym zachowaniu funkcjonalności osiedla. Co bardzo istotne, w poszczególnych fazach inwestycji zaproponowaliśmy naszym Klientom nie tylko zróżnicowane metraże mieszkań, ale także odmienne koncepcje budynków, czego najlepszym przykładem jest właśnie kameralny szósty etap inwestycji. Nasze podejście oraz szczegółowe analizowanie potrzeb osób poszukujących mieszkań właśnie na warszawskiej Woli, przynosi bardzo dobre rezultaty w postaci niesłabnącego zainteresowania  lokalami w każdym z etapów Miasta Wola – powiedział Marek Roefler, Prezes Zarządu spółki Dantex.

W ofercie szóstej fazy Miasta Wola znajdą się mieszkania o zróżnicowanych metrażach i układach funkcjonalnych, z których każde posiadało będzie przestronne balkony, tarasy lub loggie, a lokale na parterze – ogródki. Ceny za 1 m kw. mieszkania w tym etapie Miasta Wola rozpoczynają się od 6990 zł. Oprócz mieszkań w stanie deweloperskim, Dantex i Grupa Waryński oferują także możliwość zakupu lokalu wykończonego pod klucz w jednym z dwóch dostępnych standardów wykończenia.

Miasto Wola jest projektem, który od momentu uruchomienia sprzedaży, cieszy się dużym zainteresowaniem klientów. Na ten sukces złożyło się kilka czynników – bardzo udany projekt architektoniczny, wysoka jakość wykończenia oraz atrakcyjna lokalizacja. Wykorzystując doświadczenie naszego partnera firmy Dantex oraz własne, dostosowaliśmy również ten etap inwestycji do obowiązujących trendów rynkowych oraz oczekiwań i wymagań osób poszukujących mieszkania na warszawskiej Woli. Jestem przekonany, że stworzyliśmy kolejne miejsce, w którym lokatorzy będą czuli się komfortowo i bezpiecznie – powiedział Mirosław Łoziński, Prezes Zarządu Waryński S.A. Grupa Holdingowa.

Obecnie w sprzedaży oprócz budynku G znajdują się także mieszkania realizowane w ramach trzeciej, czwartej i piątej fazy Miasta Wola. Projekt architektoniczny inwestycji przygotowała pracownia 4AM Architekci. Docelowo na działce o powierzchni około 34 tys. m kw. przy ul. Jana Kazimierza powstanie nowoczesny kompleks, składający się z budynków mieszkalnych liczących od sześciu do dziewięciu kondygnacji, w których znajdzie się ok. 900 mieszkań. Łączna powierzchnia użytkowa inwestycji wyniesie ok. 48 tys. m kw.

O Dantex

Dantex Sp. z o.o. Sp. k. jest firmą, która od ponad 25 lat z powodzeniem działa na rynku deweloperskim i specjalizuje się w budowie, sprzedaży i administrowaniu nowoczesnymi kompleksami mieszkaniowymi. Spółka jest jednym z najdynamiczniej rozwijających się deweloperów na stołecznym rynku, czego potwierdzenie stanowi sprzedaż ponad 800 lokali w 2016 r. W swoim portfolio Dantex posiada ponad 3000 mieszkań dostarczonych na rynek w różnych dzielnicach Warszawy, w takich projektach mieszkaniowych, jak: Dobrolin, Dobra Wola i Burakowska. Ponadto, w ofercie firmy znajduje się także ponad 40 tys. m kw. nowoczesnej powierzchni biurowej, która jest w 100% skomercjalizowana. Obecnie Dantex koncentruje się na realizacji kolejnych faz wieloetapowych projektów mieszkaniowych – Miasto Wola (wspólnie z Grupą Waryński), Dobra Wola, Osiedle przy Arkadii, wielofunkcyjnego projektu Rondo Wiatraczna oraz pierwszego na warszawskim rynku aparthotelu Wolska Kwadrat. Spółka Dantex jest członkiem Polskiego Związku Firm Deweloperskich.

O Grupie Waryński

GRUPA WARYŃSKI to nowoczesna i dynamiczna grupa kapitałowa z bogatą tradycją. Kluczowym obszarem działalności Grupy jest aktywność na rynku deweloperskim oraz intensywne budowanie pozycji marki na rynku nieruchomości. Obecnie, Grupa Waryński będąca członkiem Polskiego Związku Firm Deweloperskich prowadzi trzy inwestycje na warszawskiej Woli – inwestycję biurową EQlibrium przy ul. Jana Kazimierza oraz dwa niezależne projekty mieszkaniowe realizowane z partnerami – Miasto Wola ze spółką Dantex oraz Stację Kazimierz z firmą Polnord. W skład Holdingu wchodzą spółki powołane w celu realizacji inwestycji mieszkaniowych i biurowych oraz kontynuująca tradycję marki w sektorze maszyn budowlanych, spółka Waryński Trade Sp. z o.o. Głównym akcjonariuszem Waryński S.A. Grupa Holdingowa jest MARS Fundusz Inwestycyjny Zamknięty, zarządzany przez MS Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych.

BrandLab_02