Rozrywka i wypoczynek » Sport

Mieszkańcy Bydgoszczy mogą już korzystać z placu do street workoutu dofinansowanego przez RONDO

Dobiegła końca budowa placu sportowego do street workoutu na osiedlu Okole na Placu Chełmińskim.

Projekt był realizowany w ramach „Bydgoskiego Budżetu Obywatelskiego 2016” oraz otrzymał dofinansowanie w wysokości 10 000 złotych w ramach akcji „I Ty odmień okolicę” realizowanej przez Centrum Handlowe RONDO. Oficjalne otwarcie placu do street workoutu nastąpiło w sobotę 16 lipca. Łączna wartość projektu to 60 000 złotych.

Plac sportowy do street workoutu na osiedlu Okole to pierwsze tego typu miejsce w Bydgoszczy. Miejsce do ćwiczeń znajduje się na placu o wymiarach 11,5 na 13 metrów we wschodniej części Placu Chełmińskiego. Do dyspozycji ćwiczących są: ławeczka do ćwiczeń mięśni brzucha, drabinki, poręcze gimnastyczne, rury gimnastyczne oraz kółka gimnastyczne na linach. Pod rozmieszczonymi urządzeniami zamieszczono materiały minimalizujące ryzyko urazów w razie upadku.

Podczas oficjalnego otwarcia placu w sobotę 16 lipca, pomysłodawca projektu – drużyna „Street Workout Bydgoszcz” – przygotował pokaz swoich umiejętności oraz służył poradami oraz wskazówkami, jak ćwiczyć na nowym sprzęcie.

50 000 złotych na realizację projektu pochodziło ze środków „Bydgoskiego Budżetu Obywatelskiego 2016”. Plac do street workoutu otrzymał także najwięcej głosów w drugiej edycji akcji „ I ty odmień swoją okolicę” organizowanej przez RONDO. W efekcie Centrum Handlowe RONDO dofinansowało projekt kwotą 10 tysięcy złotych.

Być bliżej mieszkańców Bydgoszczy i wspierać ciekawe inicjatywy lokalne – oto dwa cele, które Centrum Handlowe RONDO realizuje w ramach swojej strategii marketingowej. Cieszymy się, że Bydgoszczanie mogą już korzystać z kolejnego projektu, który został dofinansowany przez nasze centrum. Jesteśmy przekonani, że plac do street workoutu przypadnie wszystkim do gustu i wiele osób będzie z niego korzystać” – mówi Joanna Sawośko-Duda, dyrektor Centrum Handlowego RONDO.

To nie pierwszy projekt realizowany w ramach Bydgoskiego Budżetu Obywatelskiego, który wsparło RONDO. W 2014 roku Centrum Handlowe RONDO zorganizowało pierwszą edycję akcji „I Ty odmień okolicę”. Najwięcej głosów klientów RONDA zdobył wtedy park rekreacyjno-sportowy z placem zabaw, siłownią, miejscem do fitness i wybiegiem dla psów pomiędzy ul. Gersona, Kossaka i Żwirki i Wigury na Górzyskowie, z którego korzystają już mieszkańcy Bydgoszczy.

Pod koniec sierpnia Centrum Handlowe RONDO ruszy z kolejną akcją, skierowaną tym razem do bydgoskich organizacji pozarządowych. Do wygrania będzie 10 000 złotych.

Informacje o firmie:

Centrum Handlowe RONDO jest historycznie pierwszym centrum handlowym nowej generacji w Bydgoszczy, powstałym w 1999 roku. Całkowita powierzchnia użytkowa RONDA to prawie 60.000m2.

Ofertę handlową centrum tworzy 50 najemców, głównymi z nich są: hipermarket Auchan oraz sklepy GO Sport, RTV Euro AGD, Reserved, Cubus, CCC, Pepco, Rossmann, KFC, House, Sephora i Mohito. Centrum Handlowe RONDO może pochwalić się doskonałą lokalizacją – ok.1,5 km od ścisłego centrum miasta, tuż przy głównym węźle komunikacji miejskiej oraz skrzyżowaniu trzech tras krajowych - w kierunku Poznania, Koszalina / Szczecina, a także Warszawy.

Właścicielem Centrum Handlowego RONDO jest spółka celowa CH Bydgoszcz Sp. z o.o., zarządzana przez Valad Polish Retail Fund. Zarządcą obiektu jest firma Apsys Polska S.A.

www.chrondo.pl

Orchidea