Gospodarka » Żywność

Mini farma dyń – jesienny klimat w DESEO

Przez najbliższe dwa tygodnie w DESEO Patisserie & Chocolaterie przy Burakowskiej warszawiacy mają okazję skosztować słodkości oraz wypić kawę w niezwykłej scenerii, którą tworzy mała farma dyń.

Od kilku lat ogromną popularnością cieszą się farmy dyń. 12 października miało miejsce otwarcie mini farmy na terenie Warszawy. Zlokalizowana jest przy ulicy Burakowskiej, a jej pomysłodawcą i twórcą jest cukiernia DESEO. Farma czeka na mieszkańców stolicy oferując, oprócz niepowtarzalnej atmosfery luksusowe wyroby cukiernicze oraz aromatyczne kawy i herbaty.

Firma stworzyła klimatyczną scenerię przed budynkiem cukierni. Atrakcja ta szczególnie przypadła do gustu najmłodszym i ich rodzicom. Dzieci oprócz zabawy na farmie mogą cieszyć się smakiem i wyglądem ciastek z halloweenowej oferty, a dorośli skosztować aromatycznej Pumpkin Spice Latte. Wśród produktów dedykowanych Halloween pojawiły się też oryginalne czekoladowe czaszki w 3 różnych rozmiarach. Najwięcej zainteresowania wzbudzają te najmniejsze z mózgiem zrobionym z orzecha włoskiego.

Mała farma dyń czeka na Was na Burakowskiej 5/7 do 4 listopada.

DESEO Patisserie & Chocolaterie to luksusowa cukiernia specjalizująca się w ciastkach typu petit gateau, tortach i czekoladowych pralinach. Marka DESEO opiera się na takich filarach jak wysoka jakość, kreatywność oraz otwartość na innowacyjne rozwiązania i aktualne trendy. DESEO Patisserie & Chocolaterie zostało wyróżnione nagrodą Best of Warsaw, przyznawaną przez Warsaw Insider, w kategorii Dessert jako najlepsza cukiernia 2015 r.

KnowledgeHub Fund