Dom » Wnętrza

Minimalizm z najwyższej półki w salonie NAP

Urządzenie sypialni często okazuje się wyzwaniem. Jednak miłośnicy prostego skandynawskiego stylu mogą teraz liczyć na inspirację. Nowa kolekcja mebli sypialnianych Nordic Oak, dostępna w salonie NAP w Domotece, jest połączeniem minimalistycznego stylu z nowoczesnością i funkcjonalnością.

Typowy komplet mebli do sypialni składa się z łóżka, stolika nocnego oraz szafy. Jednak kolekcja Nordic Oak posiada coś dodatkowego, co przykuwa uwagę i może się podobać zarówno zwolennikom klasyki, jak i nowoczesności. Nowość w salonie NAP w Domotece to skandynawska prostota: oszczędność form oraz brak zbędnych ozdób. Surowy i minimalistyczny styl jest niezmiennie popularny wśród polskich architektów oraz klientów. To właśnie im drewniane meble z nowej kolekcji Nordic Oak, składające się z prostych, geometrycznych kształtów i ostrych linii, powinny szczególnie przypaść do gustu.

Nowa kolekcja w salonie NAP w Domotece, to meble belgijskiej firmy Ethnicraft, która słynie z produktów nietuzinkowych, charakteryzujących się bardzo wysoką jakością
i znakomitą realizacją. Wszystkie elementy tej serii są wykonane z naturalnego, a zarazem wytrzymałego litego dębu o pięknym kolorze. Podstawowy element - łóżko - odznacza się nietapicerowanym i prostym wezgłowiem. Przestrzeń wokół niego wypełniają minimalistyczne szafki nocne z wnęką i szufladą. Kolekcję uzupełniają: trzydrzwiowa komoda z wnęką oraz pojemna szafa wyposażona w uchwyt na wieszaki, regulowaną półkę, a także dolną wnękę idealnie pasującą na buty.

W salonie NAP w Domotece zwolennicy minimalistycznego designu i mebli najwyższej jakości znajdą również inne elementy tej kolekcji, przeznaczone do salonu: ławkę Straight Oak, która w funkcjonalny sposób pozwala zaoszczędzić miejsce przy stole oraz stolik kawowy Duplex Oak z przestronną wnęką o podwyższonej krawędzi blatu.

Maria Szwed