Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Mistrzowskie pasty do chleba - uczcij Światowy Dzień Chleba!

Mistrzowskie pasty do chleba - uczcij Światowy Dzień Chleba!
Zobacz więcej zdjęć »
16 października świętujemy Światowy Dzień Chleba. To doskonała okazja, by przyrządzić wykwintne pasty z przepisów szefów kuchni Piątnicy i smakowicie uczcić ten dzień!

Pasta żurawinowa z kaczką

Składniki:
•    135 g (1 opakowanie) Serka śmietankowego Twój Smak aksamitny z Piątnicy
•    180 g kaczki pieczonej bez skóry
•    chrzan wasabi do smaku
•    20 g orzechów pekan
•    35 g konfitury z żurawiny

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:


Przygotowanie:

1. Mięso z kaczki pokrój w drobną kostkę.
2. Dodaj prażone i posiekane orzechy pekan, chrzan wasabi i konfiturę z żurawiny.
3. Całość wymieszaj z Serkiem Twój Smak z Piątnicy. Smacznego!

Aromatyczna pasta z pieczoną papryką

Składniki:
•    135 g (1 opakowanie) Serka śmietankowego Twój Smak aksamitny z Piątnicy
•    1 papryka czerwona
•    1/4 bakłażana
•    1 ząbek czosnku
•    1/4 cebuli
•    1/2 łyżeczki papryki wędzonej
•    1 gałązka tymianku
•    1 łyżeczka oleju rzepakowego
•    sól morska
•    sól, pieprz do smaku
•    papryka ostra do smaku


Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do temp. 200°C.
2. Na blaszce wyłożonej pergaminem rozłóż: umytą i osuszoną paprykę, ćwiartkę bakłażana posypanego solą morską, obraną cebulę (ćwiartkę) oraz czosnek i gałązkę tymianku. Skrop wszystko olejem i piecz przez ok. 15 minut.
3. Po tym czasie wyjmij blaszkę z piekarnika, owiń folią aluminiową i wystudź warzywa pod przykryciem.
4. Usuń skórkę bakłażana, a następnie obierz paprykę i wyjmij gniazdo nasienne.
5. Wszystkie warzywa przełóż do kielicha miksera, dopraw i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie połącz delikatnie z Serkiem Twój Smak z Piątnicy.
Pysznego dnia!

Egzotyczna pasta z mango

Składniki:
•    135 g Serka śmietankowego Twój Smak aksamitny z Piątnicy
•    100 g mango
•    pół obranego, dojrzałego awokado
•    1 łyżka Śmietany 18% z Piątnicy
•    świeża kolendra do smaku
•    1 płaska łyżeczka prażonego czarnego sezamu
•    1 łyżeczka czerwonej pasty curry
•    1 łyżeczka syropu klonowego
•    sól, pieprz


Przygotowanie:

1. Mango pokrój w drobną kostkę.
2. Połówkę obranego awokado rozgnieć widelcem.
3. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj wszystko ze sobą. Smacznego!



Polecany produkt:


Serek śmietankowy Twój Smak aksamitny klasyczny
 
Serek Twój Smak to doskonale aksamitny serek o idealnie gładkiej konsystencji. Ma prosty, naturalny skład oparty na najwyższej jakości składnikach – najlepszym mleku od lokalnych dostawców. Jego delikatny śmietankowy smak docenią wszyscy – zwłaszcza na świeżutkim, chrupiącym pieczywie. Świetnie nadaje się także do przygotowywania past czy domowego sushi.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Anna1

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »