Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Mobilis uruchamia nowe połączenie Warszawa-Kudowa Zdrój

Grupa Mobilis rozwija ofertę przejazdów dalekobieżnych skierowanych do osób odwiedzających miejscowości uzdrowiskowe. Już teraz możliwy jest bezpośredni i komfortowy przejazd na trasie Warszawa-Kudowa Zdrój.

To oferta kierowana przede wszystkim do osób odwiedzających sanatoria, którym zależy na komfortowej podróży w przystępnych cenach. Na nowej trasie obowiązują taryfy dynamiczne, a ceny rozpoczynają się już od 5 zł.

Dotychczas przejazd z Warszawy do dolnośląskich miejscowości uzdrowiskowych w Górach Stołowych był bardzo utrudniony. Grupa Mobilis wyszła naprzeciw oczekiwaniom osób korzystających z sanatoriów w tych rejonach Polski, otwierając bezpośrednie połączenie ze stolicy do takich miejscowości jak: Przerzeczyn Zdrój, Kłodzko, Polanica Zdrój, Duszniki Zdrój oraz Kudowa Zdrój. Autobusy zatrzymują się m.in. w Rawie Mazowieckiej, Tomaszowie Mazowieckim, Piotrkowie Trybunalskim, Bełchatowie czy Wrocławiu.

– Naszym celem jest stały rozwój oferty przejazdów dalekobieżnych. Dzięki nowemu połączeniu pasażerowie udający się do uzdrowisk nie muszą martwić się o przesiadki, a co za tym idzie bez uciążliwego przenoszenia bagażu czy oczekiwania na kolejny środek transportu docierają na miejsce. Co więcej, nasze autokary zatrzymują się w dogodnych lokalizacjach, co pozwala z łatwością do nich dotrzeć – mówi Magdalena Selder, Dyrektor Marketingu Grupy Mobilis.

Wysoki standard i atrakcyjna cena

Na trasie Warszawa-Kudowa Zdrój Grupa Mobilis oferuje przejazd autobusami o wysokim standardzie. Są to pojazdy wyposażone w klimatyzację, regulowane siedzenia oraz darmowy dostęp do Internetu. Wszystko to przy zachowaniu atrakcyjnych cen – koszty przejazdu rozpoczynają się już od 5 zł. Przewoźnik wprowadził tzw. dynamiczne taryfy. Oznacza to, że nie ma konkretnej, ustalonej ceny za bilet – na jej wysokość wpływają m.in. data zakupu (im wcześniej, tym taniej). Seniorzy mogą zdecydować o korzystniejszym dla siebie rozwiązaniu – bilecie w taryfie dynamicznej lub standardowym bilecie z atrakcyjną zniżką dedykowaną specjalnie dla nich.

Komunikacja dalekobieżna

Nowe połączenie funkcjonuje od dnia 16 kwietnia 2016 r. Obsługa komunikacji dalekobieżnej to jeden z filarów działalności Grupy Mobilis. Jej flota to ponad 1 500 autobusów przeznaczonych do obsługi komunikacji miejskiej oraz dalekobieżnej. Mobilis Group obsługuje miejskie linie autobusowe w Warszawie, Krakowie, Mławie, Mrągowie i Bartoszycach. Miesięcznie pojazdy Mobilis Group przewożą ponad 600 tysięcy pasażerów i przejeżdżają około 4,5 miliona kilometrów. To oznacza, że dziennie okrążają Polskę ponad 42 razy.

Więcej informacji o Grupie Mobilis oraz jej ofercie znaleźć można na stronie www.mobilis.pl.

O Mobilis Group

Mobilis Sp. z o.o. to największa w Polsce firma transportowa z ponad 25-letnią tradycją w przewozach pasażerskich
w naszym kraju i za granicą. Obecnie obsługuje autobusowe linie miejskie w Warszawie, Krakowie, Mławie, Mrągowie i Bartoszycach. Jako właściciel 10 Spółek PKS na terenie Mazowsza i Mazur obsługuje regionalne, międzymiastowe i dalekobieżne linie autokarowe. Firma wykonuje również przewozy okazjonalne, pracownicze i turystyczne na terenie kraju i za granicą. Flota Mobilis Group to ponad 1500 autobusów i autokarów, w tym nowoczesne pojazdy marek Scania, Mercedes, Man, Volvo, Iveco, Solaris oraz Autosan i o różnej wielkości przeznaczone do obsługi komunikacji miejskiej, dalekobieżnej i turystycznej.

Mobilis Sp. z o.o. jest właścicielem holenderskiej Spółki EBS Transportation BV, która obsługuje komunikację miejską na terenie Holandii. Codziennie 221 nowoczesnych autobusów marki Scania wozi pasażerów z regionu Waterland do centrum Amsterdamu.

100-procentowym właścicielem Mobilis Sp. z o.o. jest firma Egged, największy przewoźnik autobusowy w Izraelu oraz jeden z największych przewoźników pasażerskich na świecie.
Więcej informacji o usługach i spółkach Mobilis Group znajduje się na stronie www.mobilis.pl

24/7Communication
Barbara Matusik