Gospodarka » Żywność

Mobilna książka kucharska dla nowoczesnej pani domu

Fotokody to usługa polegająca na prostym i szybkim dostępie do treści multimedialnych przez urządzenia mobilne (smartfony, tablety itp.).

Najczęstszym typem fotokodów są kody QR, które przyjmują formę kwadratowego, matrycowego kodu kreskowego. Po ich przeskanowaniu możemy zapoznać się z interesującą nas treścią. Coraz częściej to innowacyjne rozwiązanie znajdujemy na produktach kulinarnych z branży FMCG.

Kody QR znajdują się m.in. na produktach Premium marki Almar.

Po ich przeskanowaniu użytkownik zostaje przekierowany do mobilnej książki kucharskiej bogatej w przepisy kulinarne z wykorzystaniem danego produktu. Dzięki temu już w miejscu zakupu klient może znaleźć inspirujące przepisy na przystawkę, obiad czy kolację z użyciem łososia lub owoców morza oferowanych przez firmę Almar.

Skanując kod QR w sklepie od razu otrzymuje się opis przedstawiający sposób przygotowania posiłku oraz pełną listę składników potrzebnych do przygotowania dania, dzięki czemu nie zapomni się o zakupie tych brakujących.

Kody QR umieszczone są z tyłu opakowań produktów (łososia wędzonego, krewetek, szyjek rakowych) klasy Premium marki Almar. W mobilnej książce kucharskiej rekomendowanej przez Sylwię Gruchałę- ambasador marki Almar, znajdziemy przepisy na wykwintne dania takie jak: łosoś wędzony z jajkami przepiórczymi, carpaccio z łososia z sosem ze świeżych grzybów, krewetki marynowane w oliwie orzechowej z prażonym słonecznikiem czy miętowo- ogórkową sałatkę z krewetkami i chili oraz wiele innych.

Marcin Keler