Gospodarka » Narzędzia

Mocna i bezpieczna opalarka od DeWALT

Producent elektronarzędzi, firma DeWALT proponuje wszystkim wykonawcom prac budowlanych i remontowych profesjonalną opalarkę o mocy 1800 W, która gwarantuje wydajną i bezpieczną pracę.

Opalarka DeWALT to niezawodne narzędzie dedykowane do wymagających prac. Idealnie sprawdza się m.in. podczas usuwania farby i lakierów, lutowania rur, kształtowania tworzyw sztucznych, pozbywania się resztek kleju, czy też suszenia. Firma DeWALT, oferująca wysokiej klasy profesjonalne elektronarzędzia, poleca opalarkę 1800 W (D26411).

Obudowa opalarki DeWALT wykonana jest z tworzywa o dużej wytrzymałości mechanicznej i termicznej. Elektronarzędzie charakteryzuje także specjalna ochrona elementu grzejnego. Jego trwałość podnosi ceramiczny rdzeń, a także mechaniczny termostat, który wyłącza narzędzie w przypadku wykrycia zbyt wysokiej temperatury podzespołów podczas intensywnej pracy. Co więcej, w celu zwiększenia niezawodności opalarki, dysza gorącego powietrza wykonana została ze stali stopowej.

Opalarka DeWALT pozwala na uzyskanie powietrza o temperaturze w zakresie od 50°C do 600°C. Regulacja temperatury jest łatwa i odbywa się za pomocą pokrętła położonego w górnej części narzędzia. Strumień gorącego powietrza jest dwustopniowy i wynosi: 250 lub 450 l/min. Regulację strumienia umożliwia wygodnie umieszczony przełącznik. Opalarkę wyróżnia także wysoka moc wynosząca 1800 W. Generuje ją silnik firmy Mabuchi-Motor wyposażony w wentylator.

Opalarka DeWALT to narzędzie niezwykle wygodne podczas pracy nawet w trudnodostępnych miejscach. Swoją funkcjonalność zawdzięcza małym rozmiarom (253 x 210 mm), niskiej wadze (0,8 kg), ergonomicznej i zwartej budowie oraz dodatkowej rękojeści. Ponadto, foremna podstawa wraz z wysuwaną podpórką zapewnia maksymalną stabilność opalarki w pracy w kierunku pionowym. Wyposażenie standardowe opalarki obejmuje również dwie wymienne dysze: stożkową i powierzchniową typu „rybi ogon". Zastosowanie dyszy stożkowej powoduje zmniejszenie / zwężenie strumienia oraz zwiększenie ciśnienia przepływu powietrza. Z kolei dysza "rybi ogon" strumień ten rozszerza i spłaszcza.

Cena: 428 PLN

Wszystkie produkty firmy DeWALT dostępne są w renomowanych sklepach narzędziowych i marketach budowlanych na terenie całego kraju.

pobo