Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Moda na eko z Reni Jusis w Centrum Handlowym Osowa

W niedzielę 24 kwietnia w godzinach 11.00-19.00 Centrum Handlowe Osowa zaprasza na event eko z warsztatami tworzenia naturalnych kosmetyków i ekologicznych stylizacji oraz kącikiem dla eko-mam. Gościem specjalnym wydarzenia będzie Reni Jusis.

Na klientów CH Osowa oraz wszystkich wielbicieli ekologicznego trybu życia czekają atrakcje przygotowane w specjalnych strefach: Kosmetyków, Showroom, Eko-mam, Animacji dla najmłodszych oraz Dobroczynnej Segregacji, które współprowadzić będzie Reni Jusis miłośniczka eko. W strefie „Kosmetyków” uczestniczki wydarzenia będą mogły odkryć tajniki urody i naturalnych kosmetyków. Pod czujnym okiem eksperta każda klientka będzie mogła samodzielnie i według własnego uznania przygotować kremy, peelingi, maseczki, kule do kąpieli czy mydełka. W „Showroomie” odbędą się warsztaty ekomody i ekostylizacji, podczas których będzie można dowiedzieć się, jak modnie wyglądać w odzieży z recyklingu. Nie zabraknie również warsztatów ekobiżuterii oraz pokazu mody stworzonej m.in. ze starych gazet, folii malarskiej czy plastikowych butelek. Z kolei w „Strefie Eko-mam” Panie będą mogły odpocząć i wymienić się doświadczeniami. Do dyspozycji uczestniczek będzie również psycholog, który będzie służyć darmową poradą.

EKOzabawa nie ominie również najmłodszych klientów CH Osowa. Oprócz kolorowanek i ekoklocków, na dzieci czekają zajęcia z tworzenia zwierzaków z papieru i eko zabawek z recyklingu oraz zdobienia ekowazonów.

Ważną częścią eventu będzie strefa „Dobroczynnej Segregacji”, w której przez całe wydarzenie odbywać się będzie zadanie polegające na posegregowaniu do celu odpowiednich materiałów recyklingowych. Każde celne trafienie to złotówka, którą CH Osowa przekaże na rehabilitację podopiecznych Fundacji Dzieciom Niepełnosprawnym „Pierwszy Krok” z Gdańska.

„Już w najbliższą niedzielę zawitają do Centrum Handlowego Osowa atrakcje w klimacie EKO. Gorąco zapraszamy na warsztaty ekokosmetyków, ekobiżuterii i ekomody oraz spotkanie z gościem specjalnym – Reni Jusis, która jest miłośniczką ekologicznego stylu życia. Wszyscy klienci przekonają się, że pomagając matce naturze możemy również wesprzeć potrzebujących mówi Aleksandra Słowińska, dyrektor Centrum Handlowego Osowa.

Informacje o firmie:

Centrum Handlowe Osowa to jedno z pierwszych centrów handlowych w Trójmieście. Zlokalizowane jest przy Obwodnicy Trójmiasta, przy trasie będącej przedłużeniem autostrady A1 i prowadzącej na Hel (droga krajowa S6), co świadczy o dobrym skomunikowaniu obiektu oraz łatwym i szybkim do niego dostępie. Oferta handlowa obejmuje hipermarket, liczne butiki i punkty usługowe, bezpłatny plac zabaw dla dzieci oraz specjalną monitorowaną strefę dla rowerów, zlokalizowaną na parkingu przy strefie restauracyjnej. CH Osowa to miejsce przyjazne rodzinom oraz osobom niepełnosprawnym. Nowoczesna strefa restauracyjna z darmowym dostępem do bezprzewodowego internetu idealnie nadaje się na spotkania biznesowe oraz dla osób będących w podróży. Więcej informacji o centrum na stronie www.chosowa.pl

Właścicielami Centrum Handlowego Osowa są firmy: Pradera Gdańsk Osowa Sp. z o.o., należąca do funduszu PCEF zarządzanego przez Praderę (www.pradera.com) oraz OIK Gdańsk Retail Project Sp. z o.o. należąca do funduszu HANSAINVEST (www.hansainvest.com). Zarządcą obiektu jest Apsys Polska S.A. (www.apsysgroup.com).

Orchidea