Gospodarka » Żywność
Modne grillowanie w stylu wege z Biedronką
Zobacz więcej zdjęć » |
Wegańska alternatywa nie tylko dla wegan
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Nie każdy wie, że umiejętnie przygotowane i doprawione dania bezmięsne pozwalają uzyskać smak bardzo zbliżony do oryginalnej potrawy. To dobra alternatywna zarówno dla osób, które wykluczyły produkty mięsne z diety, jak i dla tych, którzy nadal je jedzą, ale chcieliby spróbować nowych smaków. Jak więc grillują weganie i dlaczego rośnie liczba osób rezygnujących z mięsa lub wprowadzających do jadłospisu także wegańskie pozycje? O fenomenie diety roślinnej oraz ulubionych przepisach grillowych opowiada szefowa kuchni Adriana Marczewska.
"Dawniej dieta roślinna kojarzyła się z rezygnacją z ulubionych smaków oraz momentów, takich jak gotowanie z rodziną lub grill zdominowany przez mięso. Dziś coraz więcej Polaków zdaje sobie sprawę, że kuchnia wegańska to już nie tylko warzywa i owoce. Warzywne burgery i kiełbaski trudno odróżnić w smaku od mięsnych. Do tego dania roślinne przygotujemy łatwiej i szybciej niż potrawy kuchni tradycyjnej. Wegańskie produkty są obecnie tanie oraz łatwo dostępne."
Adriana Marczewska, szefowa kuchni
Świeże i zdrowe lato z Biedronką
Wegańskie specjały są zawsze pod ręką we wszystkich sklepach sieci Biedronka. Na półkach w całej Polsce znajdują m.in. się burgery, kiełbaski, bio tofu, racuchy, sosy czy przekąski, które idealnie nadadzą się na bezmięsnego grilla. Choć podstawą wegańskiej kuchni są warzywa oraz owoce, to dzięki dodatkom wakacyjna kolacja będzie kolorowa, pełna rozmaitości i zaskoczy smakiem największych zwolenników mięsnych potraw. Wegańskie alternatywy to także gwarancja zdrowego posiłku - burgery dostępne w sklepach sieci nie zawierają barwników, aromatów i konserwantów. Są za to naturalnym źródłem białka oraz innych składników, niezbędnych w bezmięsnej diecie.
Jako dodatek warto wykorzystać wegańskie sosy z oferty Biedronki - czosnkowy i tatarski. W nowej ofercie sieci pojawi się na początku sierpnia także wegański majonez sałatkowy, odpowiedni nie tylko dla wegan, ale również dla osób chorych na celiakię lub nietolerujących glutenu. Na deser pasują czipsy z buraka i szpinaku oraz racuchy z jagodami i truskawkami.
Zasmakuj w kuchni wegańskiej, próbując przepisów na wege grilla wybranych przez Adrianę Marczewską oraz Biedronkę!
Nadesłał:
HKStrategiesPL
|
Komentarze (0)