Motoryzacja » Samochody

Moto Show: Ikony PRL zjadą się do Bonarki

Już 2 listopada rozpocznie się wystawa kultowych, najpiękniejszych i najlepiej wspominanych samochodów z okresu PRL. Wszystko w ramach jesiennego Moto Show w krakowskiej Bonarce.

Tym razem tematem przewodnim wystawy będzie XXX-lecie motoryzacji PRL. To okres szczególnie interesujący, bo obfitujący w charakterystyczne projekty i modele samochodów. Zapadające w pamięć kształty karoserii i rozpoznawalne detale, składające się na oryginalną całość. Wystarczy tylko przywołać sobie w pamięci poczciwą Syrenę, legendarną Wołgę czy popularnego Wartburga. Wszystkie one pokazane zostaną w Bonarce, a w gronie szacownych jubilatów znalazły się także m.in. Tatra 603, Czajka, Gaz 13 czy Skoda Spartak.

„Moto show na stałe weszły do kalendarza atrakcji oferowanych naszych klientom. Za każdym razem sprowadzamy do Bonarki inne samochody, dotyczące różnego okresu w historii motoryzacji lub służące różnym celom”  - wyjaśnia ideę moto show Iwo Knopik, koordynator marketingu Bonarki. „Tym, co jest podstawą każdej wystawy to atrakcyjność prezentowanych pojazdów, ich unikalność, coś, co sprawia, że nie można od nich oderwać wzroku. Tak jest i tym razem, bo najsławniejsze samochody PRL nie tylko wzbudzają pozytywny sentyment, ale są fascynującym świadectwem ważnego okresu polskiego designu.”

Wystawa „XXX lat motoryzacji PRL” potrwa od 2 do 17 listopada. Blisko 30 samochodów rozmieszczo-nych będzie w całym centrum na poziomie 0.

bezstronny22