Kultura, sztuka » Kultura

Motyle przylecą do Portu Łódź

W dniach 7-9 listopada do Portu Łódź zawita wystawa „Kolorowy świat motyli”. Na gości centrum handlowego czeka spotkanie z hodowcami i prezentacja najciekawszych okazów. Dla najmłodszych przygotowano szereg zabaw plastycznych i spotkanie ze Smerfami, które odbędzie się 9 listopada.

Wkroczenie do świata kolorowych owadów to szansa na lepsze zrozumienie ich codziennych zwyczajów, cyklu życia i poznanie najbardziej egzotycznych okazów tych barwnych stworzeń. Oprócz stoisk, na których hodowcy zaprezentują najciekawsze eksponaty, na zwiedzających będzie czekać specjalnie wydzielone pomieszczenie, po wejściu do którego klienci Portu Łódź znajdą się pośród wolno latających motyli.
W niedzielę 9 listopada nie zabraknie również atrakcji dla najmłodszych. Tego dnia
w świat barwnych owadów wkroczą Smerfy, które zaproszą dzieci do udział w konkursach plastycznych. Do zadań najmłodszych będzie należało m.in. udekorowanie kartonowej wioski niebieskich stworków czy wypełnienie smerfnych kolorowanek. Coś dla siebie znajdą również wielbiciele malowania buziek. Animatorzy zadbają także o to, by najmłodsi dobrze bawili się biorąc udział w przygotowanych dla nich quizach i rozwiązując rebusy.

- Jesienna aura za oknem sprawia, że świat wydaje się nam być szary i ponury. Warto wpuścić do niego odrobinę barw, odwiedzając wystawę „Kolorowy świat motyli”, która od 7 do 9 listopada będzie cieszyć oczy naszych klientów. Dla najmłodszych to również szansa na spotkanie z kultowymi Smerfami i wizytę w ich błękitnej wiosce. Jak zapewniają organizatorzy, na szczęście nie będzie z nami Gargamela, choć wierzymy, że bardzo by mu się u nas spodobało  – mówi Emilia Lange-Cichocka, menadżer marketingu Portu Łódź.

Maria Szwed