Technologie » AGD - RTV

Moulinex wśród 100 najsilniejszych marek w Polsce

Marka Moulinex została laureatem tytułu Superbrands Polska 2012. Decyzję o nadaniu tego prestiżowego wyróżnienia podjęła Rada Marek – 40 osobowe, niezależne gremium ekspertów w dziedzinie reklamy, marketingu i brandingu oraz - po raz pierwszy w historii projektu - konsumenci.

Celem przedsięwzięcia SUPERBRANDS jest identyfikacja, nagradzanie i prezentacja historii sukcesu marek, które dzięki swoim wyjątkowym cechom osiągnęły wysoką pozycję na rynku oraz trwałą przewagę nad konkurencją. Przyznanie tytułu Superbrands Polska 2012 to wyraz uznania dla ponad 50-letniej tradycji i jakości urządzeń gospodarstwa domowego oferowanych na rynku przez Moulinex.

Bardzo cieszymy się, że Moulinex znalazł się w gronie 100 nagrodzonych marek
w tegorocznej edycji – podkreśla Anna Grodek-Skirzyńska, Senior Product Manager marki Moulinex. Nagroda ta jest dla nas szczególnie ważna ze względu na fakt, że głosowali na nas konsumenci – to dla nich staramy się być najlepsi: oferujemy najnowocześniejsze rozwiązania, najwyższą jakość i profesjonalizm. Jesteśmy dumni z tego, że zdobyliśmy zaufanie zarówno ekspertów jak i naszych Klientów.
Ciągle staramy się być jak najbliżej polskich konsumentów oferując rozwiązania i produkty dostosowane do ich potrzeb.

Na pozycje marek złożyły się skonsolidowane wyniki głosowania jurorów i konsumentów. Internetowe badanie konsumenckie przeprowadzono na próbie 2700 osób, które oceniły 1065 marek. Czterdziestoosobowe grono ekspertów skupiło się na kryteriach rozpoznawalności marki, jej unikalnym charakterze oraz relacjach z Klientami.

Organizacja The Superbrands Ltd., powołana do życia w Wielkiej Brytanii w połowie lat 90-tych, wzięła swój początek od nadawanej na antenie BBC London audycji poświęconej markom i ich roli w życiu konsumentów.

Za swój cel przyjęła promowanie idei brandingu poprzez identyfikację, nagradzanie i prezentację studiów przypadku marek, które dzięki wyjątkowym korzyściom, jakie oferują, osiągnęły rynkowy sukces. Tytuł Superbrands jest prestiżowym wyróżnieniem, przyznawanym w ponad 85 krajach.

Moulinex znajduje się w portfolio 11 znanych i cenionych marek należących do  Grupy SEB, wiodącego producenta małych urządzeń AGD, prowadzącego działalność
w ponad 120 krajach świata.

Moulinex to od ponad 50 lat synonim najwyższej jakości i innowacyjności urządzeń do przygotowywania potraw. W bogatej ofercie produktów znajdują się min: roboty kuchenne, maszynki do mięsa, roboty planetarne, sokowirówki, miksery ręczne, blendery a także  wypiekacze do chleba, frytownice, gofrownice, opiekacze i zestawy śniadaniowe.

PRIMUM Public Relations